Sigurnost

Najnaprednije sigurnosne tehnologije.

Ford Ranger uključuje niz pametnih sustava koji štite vas, vaše putnike i ostale sudionike u prometu. Neke tehnologije poput sustava upozorenja na mogući sudar smanjuju vjerojatnost da se dogodi nesreća. 

Ostale, uključujući zračne jastuke, pomažu u smanjenju posljedica u slučaju prometne nesreće. Vozilo je također opremljeno naprednim sigurnosnim sustavima koji omogućavaju sigurno spremanje opreme ili tereta.

Parkiranje i kretanje s parkirnog mjesta bez stresa

Sustav aktivne parkirne asistencije može vas lagano uputiti na parkirno mjesto. Dovoljno je pritisnuti gumb i senzori inovativnog sustava pronaći će prikladno parkirno mjesto tijekom vožnje. 

Zatim vas sustav automatski usmjerava prema njemu, a vi upravljate papučicama gasa i kočnice prema uputama na ekranu i uzimajući u obzir zvučne signale.

Prednji i stražnji senzori za parkiranje

Prednji i stražnji senzori za parkiranje pomažu vam da procijenite udaljenost između vas i prepreke ispred ili iza vozila. 

Kad senzori detektiraju prepreku, sustav vas upozorava akustičnim signalom koji postaje glasniji kada se približite prepreci.

Pomoć u poštivanju ograničenja brzine

Inteligentna kontrola brzine pomaže vam u boljoj kontroli brzine kretanja i omogućuje vam da se usredotočite na vožnju. 

Kamera usmjerena prema naprijed automatski prepoznaje trenutačna ograničenja brzine i ako je sustav aktiviran, podešava maksimalnu brzinu prema toj granici.

Uočava prometne znakove

Sustav za prepoznavanje prometnih znakova može prepoznati trajne i privremene znakove te znakove uz cestu ili iznad ceste. 

Upravljačka ploča prikazuje simbol koji označava ograničenje brzine ili zabranu pretjecanja i mijenja se prema otkrivenom novom ograničenju.

Aktivno sudjeluje u zaštiti pkješaka

Ranger vam pomaže u sprječavanju udara pješaka. Radar i kamera provjeravaju cestu ispred vozila. Ako otkrije mogućnost sudara s vozilom, pješakom ili biciklistom, prvo vas upozorava. 

Ako ne reagirate na vrijeme, sustav koči punom snagom kako bi spriječio nezgodu ili smanjio sudar u slučaju da je neizbježan.

KONTROLA VUČE

Trailer Sway Control detektira njihanje prikolice i smanjuje brzinu vašeg vozila kako bi stabilizirala vuču. 

Sustav usporava vozilo smanjenjem momenta motora i postupnim povećanjem pritiska kočnica na sve kotače.

S nosivosti većom od jedne tone i teretom od 3500 kg, možete se mirno boriti s najvećim zadacima i izazovima kad prevozite teški teret.

Pomoć pri kočenju pri većim brzinama

Aktivni kočioni sustav inovativna je sigurnosna značajka koja djeluje pri brzinama većim od 48 km/h. 

Tehnologija provjerava cestu ispred vozila i upozorava vas ako otkrije da postoji rizik od sudara. Ako se ništa ne poduzme, sustav prvo priprema kočnice, a zatim pomaže usporiti vozilo kočenjem.

Ford SYNC uz hitnu pomoć

U slučaju nesreće aktiviranjem zračnih jastuka ili isključivanjem pumpe za gorivo, sustav Ford SYNC može nazvati službe hitne pomoći izravno putem Bluetooth mobilnog telefona. 

Možete prekinuti poziv ili razgovarati s operaterom hitnog centra. Sustav može pružiti ključne informacije, poput GPS koordinata, čak i ako vi ne možete.

Zračni jastuci koji vas štite iz svih smjerova

Prednje zračne jastuke vozača i suvozača nadopunjuju bočni zračni jastuci za zaštitu prsnog koša, koji su dizajnirani da vas usmjere suprotno od sile udara. Istodobno, oni mogu odmaknuti ruku i pružiti više prostora za zaštitu od prodora konstrukcije. 

Sigurnosne zavjese pružaju maksimalnu pokrivenost, a jastuci nude zaštitu od ozljede vratne kralježnice zbog oscilacija glave. Prednji i stražnji sigurnosni pojasevi uključuju zatezače i ograničivače tereta, a poseban podsjetnik sigurnosnih pojaseva za sva sjedala podsjeća vas ako bilo tko od putnika nije vezan.

Za siguran prijevoz djece

Ranger je dizajniran tako da djecu čuva i štiti što je više moguće tijekom svake vožnje. 

Stražnja sjedala opremljena su ISOFIX sidrištima na koja se lagano mogu montirati dva odgovarajuća dječja sjedala.

Vanjska ogledala koja se sama štite

Da bi se spriječila oštećenja, električno preklopiva vanjska ogledala se preklapaju kad se vozilo parkira.

Uz to u njih su integrirani elegantni pokazivači smjera.

Upozorenje o smanjenom tlaku guma

Ako sustav nadzora tlaka u gumama utvrdi da je došlo do smanjenja tlaka u gumama tijekom vožnje, odmah vas upozorava vizualnim simbolom na ploči s instrumentima.

Quickclear za brzo odmrzavanje vjetrobranskog stakla

Ova sofisticirana opcija pomoći će vam da u ledeno jutro brzo krenete na put. 

Pritisnite gumb i mrežica vrlo tankih grijanih žica između dva sloja vjetrobranskog stakla otopit će i odmrznuti vjetrobransko staklo i pomoći u odmrzavanju brisača.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Kad senzor otkrije kapljice kiše na vjetrobranskom staklu, on aktivira brisače, a zatim prilagođava njihov rad vremenskim uvjetima. 

Možete birati između različitih razina osjetljivosti koji podešavaju postavku brisača prema količini otkrivene vlage.

Zaštita i sigurnost vašeg Rangera od lopova

Alarm Thatcham 1 sofisticiran je sustav koji se automatski aktivira kada zaključate vozilo, a u slučaju provale u vozilo, podizanja vozila ili otkrivanja kretanja unutar vozila aktivirat će glasnu sirenu. 

Ova tehnologija također pomaže u sprječavanju neželjene vuče vozila. 

Sustav možete aktivirati na različite načine, što znači da možete izabrati nadzor vrata, poklopca i prtljažnika.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem Ford Rangeru pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.