• Nova Ford Puma donosi beskompromisan prostor za prtljagu i najveću zapreminu prtljažnog prostora u ovoj klasi vozila, a inovacija je razvijena prema željama kupaca

  • Učinkovita potrošnja goriva i performanse sportske Ford Pume optimizirat će se naprednom Fordovom EcoBoost hibridnom 48-voltnom tehnologijom

  • Proširenoj Fordovoj gami vozila Puma će se pridružiti kasnije ove godine

Ford je otkrio prvu sliku modela Ford Puma – kompaktni crossover inspiriran je SUV modelima te objedinjuje fantastičan vanjski dizajn, fleksibilnost, najveću zapreminu prtljažnog prostora u ovoj klasi vozila i 48-voltnu tehnologiju mild-hybrid pogona.

Puma će se početi prodavati krajem godine, a za iznimnu izradu i kvalitetu pobrinut će se djelatnici Fordove tvornice Craiova Assembly u Rumunjskoj.

“Inovativno osmišljena i zavodljivo stilizirana, smatramo kako će Puma uistinu rezonirati s kupcima kompaktnih automobila u Europi. Ako želite automobil za kojim će se svi okretati petkom navečer te u koji možete smjestiti pokućstvo subotom popodne, upravo ste ga pronašli”, rekao je Steven Armstrong, potpredsjednik grupe i predsjednik Ford Motor Company za Europu, Bliski istok i Afriku. "Potrudili smo se pružiti kupcima fleksibilnost koju žele, s progresivnim i privlačnim stilom, kako bi kupci mogli uživati u najljepšem automobilu kojeg su ikada imali."

Prva slika Ford Pume otkriva značajne stilske promjene, uključujući prepoznatljiva prednja svjetla i sportske, zavodljive, aerodinamične linije, zajedno s kompaktnim dimenzijama crossover vozila koje podupiru povišeni položaj za upravljačem za pouzdano iskustvo vožnje i beskompromisni kapacitet prtljažnog prostora od 456 litara.

Razvijeno nakon opsežnih razgovora s kupcima, a kako bi zadovoljilo i premašilo jasan zahtjev za fleksibilnijim prtljažnim prostorom, Pumino inovativno rješenje za odlaganje prtljage uključuje dubok, svestran pretinac za pohranu.

Fordova EcoBoost hibridna tehnologija optimizirat će učinkovitost Pume i isporučiti snažne performanse motora s maksimalnom snagom do 155 KS. Integrirani, remenom pokretan generator, omogućuje povrat i skladištenje energije koja se obično gubi tijekom kočenja i zaustavljanja, kako bi se napunila 48 voltna litij-ionska, zrakom hlađena akumulatorska baterija.

Puma se pridružuje Fordovoj proširenoj liniji SUV i SUV-inspiriranih crossover modela u Europi, uključujući modele Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge i potpuno novi Explorer plug-in hybrid – predstavljene po prvi put na Fordovom posebnom “Go Further” događaju.
SUV vozila sada čine više od jednog na pet Fordovih vozila prodanih u Europi, a stopa prodaje porasla je za više od 19 posto u 2018. godini.