Vlasnici Ford Kuge plug-in hybrid, najprodavanije europskog pHEV modela, ne propuštaju priliku u rijeđim posjetima crpkama s gorivom i smanjenju emisije CO2.


# Prema podacima WLTP metode mjerenja emisije CO2, svaki vlasnik Kuge Plug-In Hibrid potencijalno je, prošle godine, uštedio preko 1.100 kg CO2 u usporedbi sa ekvivalentnim benzinskim pogonskim sklopom.

# Analiza anonimnih podataka pokazuje da su kupci svoje Kuge punili u 71% slučajeva od ukupnih dana vožnje ali i u potpunosti iskoristili hibridnu fleksibilnost za ljetna putovanja.

# U 2021., Kuga je bila najprodavaniji europski plug-in hibrid model (PHEV) koji se od svoje konkurencije ponajviše ističe po boljoj iskoristivosti potrošnje električne energije, kombiniranom CO2 i manjim troškovima vlasništva.

Prema najnovijim istraživanjima iz Forda, svaki vozač najprodavanijeg europskog plug-in hibrida (PHEV), uštedio je iznos emisije CO2 ekvivalentan povratnom putovanju iz Londona u Buenos Aires.

Analizom anonimnih podataka vlasnika Kuge Plug-in Hybrid diljem Europe, utvrđeno je da je godišnja kilometraža iznosila nešto više od 10.000 km. Prema homologaciji WLTP metode mjerenja ukupnih podataka emisije CO2, Kuga Plug-In Hybrid, emitirala je približno 1,110 kg manje CO2 na istoj udaljenosti u usporedbi sa Kugom opremljenom 1.5 litrenim benzinskim EcoBoost motorom.

Kuga Plug-In Hybrid je bio najprodavaniji PHEV model od bilo kojeg proizvođača diljem tržišta u Europi u 2021. i nadmašio je najbližeg konkurenta u segmentu za više od 17 posto. Prodaja plug-in hibrida i električnih vozila činila je 19 posto od svih prodanih novih vozila u 2021., u usporedbi sa 21,7 posto za dizelska vozila, više od polovice svih Kuga prodanih u 2021. godini bili su plug-in hibridi ili hibridi u cijelosti.

“Rijetko koji kupac će biti voljan da se odmah prebaci s benzina ili dizela na potpuno električno vozilo. Zbog toga je naš model, Kuga Plug-In Hybrid, dizajniran na način koji objedinjuje najbolje od oba svijeta i sudeći po broju najviše prodanih PHEV primjeraka od bilo kojeg drugog proizvođača, recept se pokazao i više nego uspješan.”  - pohvalio se Glen Goold, direktor linije vozila Ford Kuge. “Ford se zalaže za elektrificiranu budućnost i automobili kao Kuga Plug-In Hybrid pomažu kupcima da se na taj korak odluče zajedno s nama.”

Anonimni podaci korištenja vozila prikupljeni od strane Forda zbog boljeg razumijevanja i optimizacije iskustva vlasnika PHEV vozila pružaju uvid kako kupci maksimalno koriste svestranost Kuge Plug-In Hibrid:

  • Kupci redovno pune svoju Kugu Plug-In Hybrid – za svakih 100 dana vožnje, vozilo je 71 put bilo podloženo punjenju, što pokazuje da su vozači bili češće ažurni s punjenjem nego u dane kada ga ne koriste.
  • Raspon vožnje Kuge Plug-In Hybrid pružio je vlasnicima fleksibilnost koja je ispunila njihove potrebe - Prosječna dnevna udaljenost i broj putovanja preko prijeđenih 100 km dosegla je vrhunac u ljetnim mjesecima (Srpanj, Kolovoz i Rujan) sugerirajući da su vlasnici bili u mogućnosti iskoristiti raspon vožnje benzinsko-električnog hibrida u svrhu uživanja svojih praznika i aktivnosti istih.
  • Kupci koriste prednost noćnog punjenja u svrhu smanjivanja troškova vožnje - od 5,7 milijuna procesa punjenja Kuge Plug-In Hibrid, zabilježenih tijekom nedavnih 12 mjeseci, 46 posto otpada na noćna punjenja koja su trajala 12 sati ili više. Osim što vlasnici profitiraju zbog niže cijene struje, popularnost noćnog punjenja sugerira da su usvojili istu naviku kada je riječ o punjenju pametnih telefona i drugih uređaja koje koriste u svojoj svakodnevnici.
Drugo najpopularnije trajanje punjenja bilo je između jednog i dva sata tijekom dana, sugerirajući da su vlasnici Kuge Plug-In Hibrid spremni na brza nadopunjavanja tokom dana, tamo je gdje im to infrastruktura dozvoljava.

Kuga Plug-In Hybrid pomaže u EV troškovima

Kuga Plug-In Hybrid je bio najprodavaniji PHEV model u svim segmentima u 2021.,  sa preko 48.000 prodanih primjeraka, nadmašivši svog najbližeg rivala u segmentu u 8 mjeseci tokom godine.

Inteligentni pogonski sklop ovog SUV-a pruža efikasnost i pogodnost te zajedno sa ukupnim dosegom od 57-67 km po WLTP-u i električnom gradskom dosegu od 71-89 km po WLTP-u, pruža vozaču mogućnost za česta putovanja uz pomoć samo električnog pogona. Potrošnja energije od 14.8 kWh/100km po WLTP-u je također niža od konkurencije.

Osim toga, Kuga Plug-In Hybrid pruža raspon vožnje i pogodnost vozila pokretanog benzinskim motorom, koristeći snagu baterije kao dodatak benzinskim performansama za bolju učinkovitost čak i kada vozilo nije u potpuno električnom načinu rada, “EV Now”.

Fordova gama potpuno električnih, plug-in hibridnih, potpuno hibridnih te 48-voltnih blagih hibridnih osobnih vozila također uključuje: Mustang Mach-E i Mustang Mach-E GT, Kuga Hybrid, Mondeo Hybrid, S-MAX hibrid, Galaxy Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid i Puma, Fiesta i Focus EcoBoost hibridni modeli.


Kuga Plug-In Hybrid - homologirana emisija CO2 iznosi 21-29 g/km po WLTP-u i homologirana učinkovitost goriva iznosi 0,9-1,3 l/100 km po WLTP-u.

Kuga 1.5l EcoBoost 150 KS -  homologirana emisija CO2 iznosi 147-160 g/km po WLTP-u i homologirana učinkovitost goriva iznosi 6,5-7,0 l/100 km po WLTP-u

Ford u Europi prijavljuje rezultate prodaje u 20 europskih tradicionalnih tržišta: Austrija, Belgija, Britanija, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Španjolska, Rumunjska, Švedska i Švicarska.

Izvor podataka: JATO Dynamics, www.jato.com

Izvor podataka: Fordova studija

Izvor podataka: Fordova obrada podataka na temelju njemačkog tržišta

Ford Kuga Hybrid - homologirana emisija CO2 iznosi 124-146 g/km i homologirana učinkovitost goriva iznosi5,4 - 6,4l/100 km po WLTP-u.

Rasponi emisije CO2 i učinkovitosti goriva mogu varirati ovisno o varijantama vozila koja nude pojedina tržišta. Deklarirana WLTP potrošnja goriva/energije, emisije CO2 i električni domet određuju se prema tehničkim zahtjevima i specifikacijama Europskih uredbi (EC) 715/2007 i (EU) 2017/1151 s posljednjim izmjenama. Primijenjeni standardni ispitnih postupaka omogućuju usporedbu između različitih tipova vozila i različitih proizvođača.