INTELIGENTNE SIGURNOSNE TEHNOLOGIJE

Ford Explorer ima niz tehnologija osmišljenih da zaštite vas, vašu obitelj i druge vozače. 

Sustavi kao što su Pre-Collision Assist s detekcijom pješaka i Roll Stability Control aktivno pomažu u sprečavanju nesreća. Dok sustavi poput kočenja nakon sudara ograničavaju posljedice sudara.

SIGURNOST S 5 ZVJEZDICA

Ford Explorer je dobio ocjenu od 5 zvjezdica Euro NCAP od strane vodećeg europskog neovisnog tijela za procjenu sigurnosti. 

PODSJETNIK NA POJAS

Kako biste spriječili mogućnost oštećenja, električni podesivi retrovizori se sklapaju kada zaključate vozilo. 

Ujedno će zaštititi i integrirane pokazivače smjera. 

SIGURNOST DJECE

Ford Explorer je dizajniran da osigura maksimalnu sigurnost i zaštitu djece na cesti. 

Zato se na stražnjim sjedalima nalaze pričvrsne točke za ISOFIX za dvije dječje sjedalice. 

UPOZORENJE U SLUČAJU GUBITKA TLAKA U GUMAMA

Ako se tlak tijekom putovanja smanji u jednoj ili više guma, sustav za nadzor tlaka u gumama (TPMS), odmah vas upozorava svjetlećom ikonom na ploči s instrumentima. 

Putem aplikacije FordPass također možete izravno primati obavijesti na svoj pametni telefon poput tlaka u gumama. 

SUSTAV AUTOMATSKOG KOČENJA S PREPOZNAVANJEM PJEŠAKA

Sustav automatskog kočenja za otkrivanje pješaka koristi radarsku tehnologiju temeljenu na kameri za nadzor susjednog dijela ceste. Upozorit će vas ako postoji opasnost od sudara s vozilom, pješakom ili biciklistom. 

Ako ne reagirate na vrijeme, sustav će automatski primijeniti punu silu kočenja. Pomoći će vam da smanjite ozbiljnost određenih frontalnih sudara ili da ih čak izbjegnete. 

POMAŽE U SPRJEČAVANJU VIŠESTRUKIH SUDARA

Sustav kočenja nakon sudara pomaže smanjiti rizik od sekundarnog sudara u slučaju nesreće. Ako sustav detektira sudar, automatski uključuje kočnice u nuždi i zaustavlja vozilo što je brže moguće. 

Pomaže u sprječavanju kotrljanja automobila u nadolazeća vozila ili druge prepreke uz cestu. 

ZADRŽITE KONTROLU U SVIM SITUACIJAMA

 Elektronička kontrola stabilnosti (ESC) neprestano prati uvjete vožnje vozila. Sustav može detektirati gubitak prianjanja vozila i automatski primjenjuje impuls kočenja na pojedinačne kotače kako bi stabilizirao vozilo. 

Sustav Active Rollover Control (RSC) radi zajedno s ESC-om i dizajniran je da drži sve kotače na tlu. Sustav koji prati kut nagiba vozila, može regulirati papučicu gasa i aktivirati pojedinačne kočnice ako otkrije opasnost od prevrtanja. 

Pomaže u sprječavanju rizika od prevrtanja vozila u slučaju ekstremnih manevara, poput onih koji se izvode kako bi se izbjegla neočekivana prepreka na cesti. 

OSTANITE U SVOJOJ TRACI

Sustav stabilizacije bočnog vjetra, integriran u elektroničku kontrolu stabilnosti, pomaže vam da ostanete u prometnoj traci u uvjetima jakog vjetra. 

Sustav osjeća kada vozilo udari jak bočni vjetar i prilagođava upravljanje kako bi vam pomogao da ostanete u svojoj traci. 

ZADRŽITE STABILNOST PRIKOLICE

Ford Explorer je opremljen sustavom kontrole stabilnosti prikolice, Trailer Sway Control, dizajniranim da vuču učini sigurnijom. Ako tehnologija detektira klizanje ili ljuljanje prikolice, automatski smanjuje brzinu. 

Sustav usporava vozilo smanjenjem okretnog momenta motora i postupnim povećanjem pritiska kočnica kako bi se osigurala veća kontrola vuče. 

VEĆA KONTROLA U ZAVOJU

Sustav za kontrolu zavoja osmišljen je kako bi vam pomogao da zadržite kontrolu nad svojim vozilom prilikom skretanja prevelikom brzinom za uvjete na cesti ili stazi. 

Ako sustav otkrije sklonost podupravljanju i potencijalni gubitak kontrole nad vozilom, prvo smanjuje okretni moment motora, a zatim aktivira kočnice kako bi smanjio brzinu. 

Ova je tehnologija posebno učinkovita (i vrlo umirujuća) u strmim i nagnutim zavojima, kao što su izlazne rampe s autoceste. 

POMOĆ U POŠTIVANJU OGRANIČENJA BRZINE

Tehnologija Traffic Sign Recognition prepoznaje sve prometne znakove. One uz cestu i povišenom, bilo da su trajni ili privremeni. 

Ograničenja brzine i znakovi zabrane pretjecanja prikazani su na ploči s instrumentima, upozoravajući vas na promjene u ograničenjima. 

Inteligentni limitator brzine s prepoznavanjem prometnih znakova pomaže vam kontrolirati brzinu, omogućujući vam da se koncentrirate na vožnju. Kada se aktivira, sustav može identificirati ograničenje brzine i zatim automatski prilagoditi maksimalnu brzinu u skladu s tim. 

DODATNA SIGURNOST

U slučaju nesreće, FordPass Connect može automatski uputiti eCall hitnoj službi i priopćiti lokaciju vašeg vozila. 

Alternativno, možete pritisnuti SOS tipku u svom automobilu kako biste izravno kontaktirali hitne službe ako vidite nesreću ili trebate pomoć. 

U slučaju manjeg ili nepredviđenog incidenta, poput puknuća gume, možete nazvati pomoć na cesti putem aplikacije FordPass i pratiti putovanje vučnog vozila u stvarnom vremenu. 

DODATNI PAR OČIJU

Sustav nadzora mrtvog kuta (BLIS) koristi bočne radarske senzore za otkrivanje vozila koja se skrivaju u mrtvom kutu. 

Ako se otkrije drugo vozilo, sustav će vas upozoriti putem ugrađenih svjetala upozorenja u oba retrovizora. Upozorenje o približavanju vozila radi u kombinaciji s nadzorom mrtvog kuta kako bi vas upozorio kada izađete unatrag s parkirnog mjesta i imate lošu vidljivost. 

Sustav detektira vozila koja se približavaju sa strane, izdaje upozorenje i čak može aktivirati kočnice ako ne reagirate na vrijeme. 

ČIST POGLED BEZ ZASLJEPLJIVANJA DRUGIH

Ovaj korisni noćni sustav pomoći vozaču privremeno se prebacuje s dugih na kratka svjetla kada otkrije nadolazeći promet ili vozilo ispred, čime vas sprječava da zasljepljujete druge vozače. 

Duga svjetla tada se automatski vraćaju na svoj normalni intenzitet, dajući vam maksimalnu fleksibilnost. 

ZAŠTITA SIGURNOSTI U SLUČAJU POKUŠAJA KRAĐE

Thatcham alarm kategorije 1 je sofisticirani sustav koji se aktivira automatski kada svoj Explorer zaključate dvostruko. 

Oglasit će se glasan alarm u slučaju nasilnog ulaska, podizanja vozila, vuče vozila ili kretanja unutar vozila. 

Značajka SecuriAlert u aplikaciji će vas obavjestiti o neovlaštenom pristupu vozilu, čak i s ukradenim ili dvostrukim ključem. 

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford Exploreru pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnike.