Udobnost i praktičnost

Bolji način putovanja. Ford Explorer jamči ekskluzivnost i udobnost te može primiti do sedam osoba. Interijer s naglaskom do najsitnijih detalja i vrhunska tehnologija doprinose da svako putovanje bude ugodno, gdje god sjedili.  

Zahvaljujući najnovijoj verziji SYNC 3, FordPass Connect, koja vam omogućuje da putujete uvijek povezani. Povežite čak do 10 uređaja na Wi-Fi, daljinski upravljate funkcijama automobila i B&O audio sustavom. Uživajte ​​u svakoj minuti putovanja.

BOLJI NAČIN PUTOVANJA

Ford Explorer jamči ekskluzivnost i udobnost te može primiti do sedam osoba. Interijer s naglaskom do najsitnijih detalja i vrhunska tehnologija doprinose da svako putovanje bude ugodno, gdje god sjedili.  

Zahvaljujući najnovijoj verziji SYNC 3, FordPass Connect, koja vam omogućuje da putujete uvijek povezani. Povežite čak do 10 uređaja na Wi-Fi , daljinski upravljate funkcijama automobila i B&O audio sustavom. Uživajte ​​u svakoj minuti putovanja.

POGLED OD 360° STUPNJEVA

Ford Explorer opremljen je kamerom s podijeljenim pogledom od 360° koja vam omogućuje pregled okoline. Tehnologija koristi četiri odvojene kamere postavljene oko vozila - na rešetki, vratima prtljažnika i svakom retrovizoru. 

Ove četiri slike se zatim kombiniraju zajedno i prikazuju na zaslonu SYNC 3 kako bi se stvorio potpuni pogled na okolno područje. 

Prilikom vožnje unatrag stražnja kamera na ekranu prikazuje što se nalazi iza vozila. Osim što pruža puni pregled, sustav prikazuje virtualne linije kako bi vam pomogao pri parkiranju čak i u najužim mjestima. 

PAMETNE ZNAČAJKE

Aplikacija FordPass povezuje se s vašim Explorerom kako biste iskoristili niz povezanih značajki i olakšali si putovanje. Možete pratiti posljednju lokaciju svog vozila i čak ga daljinski zaključati za dodatnu sigurnost. Ažuriranja prometa u stvarnom vremenu poslana izravno u navigacijski sustav vašeg vozila, pomažu vam da izbjegnete kašnjenja. 

Upozorenja o statusu vozila isporučena na vaš telefon, omogućuju vam primanje informacija o bateriji, razini goriva, tlaku u gumama i više. Također možete vidjeti status punjenja, locirati javne stanice za punjenje i postaviti željena vremena punjenja za kućno punjenje izravno sa svog telefona. 

SLOBODNE RUKE UZ SYNC 3

Ford SYNC 3 neprimjetno se integrira s vašim pametnim telefonom. Omogućujući vam da upravljate svime, od telefonskih poziva, slanja poruka, glazbe do satelitske navigacije, a sve putem 10,1" dodirnog zaslona ili nevjerojatno jednostavnih glasovnih naredbi. 

SYNC 3 sadrži AppLink, Apple CarPlay i Android Auto, koji omogućuju možete vidjeti sadržaj svog pametnog telefona na zaslonu automobila. 

B&O AUDIO SUSTAV

Bez obzira na vaš glazbeni ukus, svaka pjesma zaslužuje da se čuje onako kako je umjetnik zamislio. B&O prilagođeni audio sustav upravo je ono što biste očekivali od Ford Explorera. 

Napredni sustav s 14 zvučnika od 980 W razvijen je i optimiziran posebno za Ford Explorer od strane inženjera zvuka B&O. Pojačajte glasnoću i uživajte u svojim omiljenim bendovima i melodijama u vlastitoj koncertnoj dvorani na kotačima. 

STANICA ZA PAMETNE TELEFONE

Provjerite jesu li svi vaši uređaji uvijek napunjeni i spremni za rad s novom bežičnom stanicom za punjenje Ford Explorera i velikim spremnikom na središnjoj konzoli. 

Savršen primjer kako je čisti interijer osmišljen da maksimizira prostor, praktičnost i udobnost. 

VRATA S AUTOMATSKIM UPRAVLJANJEM

Ovaj inteligentni sustav čini utovar i istovar što je moguće lakšim. Kada Explorer otkrije blizinu ključa, jednostavno pomaknite nogu ispod stražnjeg branika kako biste otvorili i zatvorili vrata prtljažnika. 

Idealan je kada vam ruke nisu slobodne i ne možete dohvatiti ručku. 

PROŠIRITE SVOJE HORIZONTE

Još više uživajte u prirodi iz udobnosti svog Ford Explorera. Električno upravljani dvostruki panoramski krov omogućuje vam pogled na okolinu. 

Krov se nalazi iznad prvog i drugog reda sjedala te je unutrašnjost je preplavljena prirodnim svjetlom i svježim zrakom kada se otvori. Klizno staklo također ima premaz koji reflektira sunčevu svjetlost i održava unutrašnjost hladnom, dok unutarnja zavjesa za sunce pruža dodatnu sjenu kad god vam je potrebna. 

INTELIGENTAN, PRAKTIČAN I ŠTEDI PROSTOR

Električna parkirna kočnica nudi iznenađujuće prednosti. Omogućuje više prostora u putničkom prostoru, lakše se postavlja i eliminira potrebu za povremenom provjerom kočnica. 

Za aktiviranje kočnice pritisnite gumb na središnjoj konzoli. 

FORD POWER

Pokrenite motor jednostavnim pritiskom tipke za pokretanje Ford Power. 

Ford Explorer automatski detektira prisutnost ključa, čak i ako je u vašem džepu ili torbi.

SKLOPIVI RETROVIZORI

Kako biste spriječili mogućnost oštećenja, električni podesivi retrovizori se sklapaju kada zaključate vozilo. 

Ujedno će zaštititi i integrirane pokazivače smjera. 

AUTOMATSKI BRISAČI

Brisači sa senzorom za kišu, aktiviraju se čim otkriju vlagu na vjetrobranskom staklu te prilagođavaju brzinu ovisno o vremenu. 

Odaberite između različitih razina osjetljivosti na vlagu te ih prilagodite po vašem ukusu. 

FORD EXPLORER PARKIRA UMJESTO VAS

Parkiranje na prometnim ulicama ili u skučenim prostorima može biti teško. Ali tehnologija Active Park Assist olakšava parkiranje. Nakon što se aktivira, sustav identificira odgovarajuća parkirna mjesta, paralelna i okomita. 

Sustav kontrolira upravljanje, gas, kočnicu i promjenu brzina. Dovoljno je samo pritisnuti tipku koja aktivira sustav i vaš će se automobil parkirati na vaše mjesto. 

UDOBNOST VIŠE RAZINE

Grijana sjedala su dostupna za sva mjesta u vozilu, a dostupna i opcija grijanog upravljača koji će vaše ruke održavati toplima u hladna zimska jutra. 

Pomoću aplikacije FordPass postavite željeno vrijeme polaska i željenu temperaturu kako biste sjeli u već zagrijano vozilo. 

PRILAGODITE RASVJETU

Ambijentalno osvjetljenje omogućuje dodavanje suptilnog i sofisticiranog tona boje unutrašnjosti vašeg vozila noću. 

Ovisno o vašem raspoloženju, odaberite boju koja vam najviše odgovara.

UREĐAJI UVIJEK PUNI

S USB punjačem u kabini i utičnicama od 12 V posvuda, možete biti sigurni da su svi vaši uređaji uvijek savršeno napunjeni kada ste u Exploreru. 

Postoji čak i utičnica od 220 V u stražnjem dijelu vozila. 

PRISTUP DOPUNI PUTEM PAMETNOG TELEFONA

Učinili smo punjenje vašeg Ford Explorer Plug-in Hybrid što je moguće lakšim. Ford je partner s NewMotionom, najvećom javnom mrežom za punjenje u Europi. Partnerstvo vam omogućuje pristup nizu rješenja za punjenje putem vašeg pametnog telefona. 

Možete locirati i doći do najbližih javnih stanica za punjenje pa čak i platiti pomoću aplikacije NewMotion. 

DOPUSTITE SEBI LUKSUZ PROSTORA

Ford Explorer s okretnim momentom od preko 800 Nm omogućuje vam vuču do 2500 kg. Planirate li vikend na golfu ili putovanje s proširenom obitelji, nikada vam neće ponestati prostora.

LUKSUZNA UNUTRAŠNJOST

Svestrana unutrašnjost Ford Explorera dizajnirana je za luksuzan i udoban smještaj do sedam osoba. Sjedala u drugom redu imaju praktičnu električnu značajku koja osigurava lak pristup trećem redu. 

Elektronička tehnologija nagiba trećeg reda omogućuje vam da proširite prtljažni prostor, potpuno izravnavajući sjedala pritiskom na gumb. 

DOVOLJNO PROSTORA ZA SVE

Čak i ako su sva sjedala zauzeta, Ford Explorer i dalje ima dovoljno mjesta za dva kompleta palica za golf u prtljažniku. Sva stražnja sjedala mogu se nagnuti i nude različite konfiguracije za potpuno prilagodljivu unutrašnjost. S preklopljenim svim stražnjim sjedalima uživat ćete u 2.274 litara prostora. 

Kako biste maksimalno iskoristili prostor prtljažnika, pod ima podesivu visinu. To znači da možete podignuti pod kako biste stvorili skriveni pretinac ili ga spustiti kako biste povećali prostor prtljažnika. 

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford Exploreru pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnike.