SIGURNOST

Osjećajte se sigurno u vašem Tourneo Connectu u svakom trenutku vožnje. S 5 osvojenih zvjezdica na NCAP testu sigurnosti, možete se bezbrižno uputiti u nove avanture. Kao dodatna sigurnost tu su za vas Cross Traffic Alert i drugi poput asistenta za mrtvi kut te asistent za voznu traku.

CROSS TRAFFIC ALERT

Ako izađete unatrag s parkirnog mjesta, senzori Cross Traffic Alert detektiraju vozila koja se približavaju s lijeve i desne strane  u radijusu  od približno 40 m. 

Ako se otkrije vozilo ili druga opasnost, bit ćete upozoreni. 

POMOĆNIK U MRTVOM KUTU

Asistent za mrtvi kut pomaže vam da prepoznate druga vozila i prepreke u mrtvom kutu koji je teško vidljiv. Skreće pozornost na moguće opasnosti. 

Sustav radi sa senzorima koji se nalaze na obje strane vozila. Svjetlosni signal u odgovarajućem vanjskom retrovizoru će vas upozoriti u pravom trenutku da ne skrećete, sve dok nije sigurno. 

SIGURNOST PJEŠAKA

Pomoć prije sudara detektira vozila ispred ili u stanju mirovanja, kao i pješake na cesti ili uz rub ceste te vas na vrijeme upozorava. Ako ne reagirate, sustav će automatski aktivirati kočnice. 

Ova tehnologija pomaže smanjiti ozbiljnost nesreća ili ako je potrebno, izbjeći sudar. Detekcija pješaka i biciklista aktivna je pri brzinama čak i do približno 80 km/h. 

POMOĆ ZA ODRŽAVANJE TRAKE

Lane Keeping Assist pomaže vam vratiti vozilo u voznu traku. U slučaju trenutka nepažnje, ako ne reagirate na upozorenje za napuštanje trake sustav će vas vratiti u odgovarajuću traku. 

POMOĆ PRI SUDARU

Automatski primjenjuje umjereni pritisak kočenja nakon otkrivanja početnog događaja sudara. 

Može smanjiti ozljede putnika i štetu na vozilu te smanjiti ozbiljnost potencijalnog sekundarnog sudara. 

SUSTAV NADZORA TLAKA U GUMAMA

Nedovoljan tlak zraka povećava ne samo potrošnju goriva, več i trošenje guma. Ako je opterećenje preveliko, guma u najgorem slučaju može i puknuti. 

Sustav za nadzor tlaka u gumama daje točne vrijednosti razine tlaka u gumama i obavještava vas čim je tlak u gumama prenizak. U tom slučaju možete reagirati na vrijeme. 

PROGRAM ELEKTRONIČKE SIGURNOSTI I STABILNOSTI (ESP)

Elektronički program za sigurnost i stabilnost (ESP) neprestano prati stabilnost vašeg vozila u smjeru kretanja. 

Otkriva svako odstupanje od odabrane trake i automatski ispravlja vaš položaj na cesti, pomažući vam da zadržite kontrolu nad svojim vozilom. 

ESP je također opremljen Brake Assistom koji sprječava okretanje kotača, osigurava optimalnu trakciju, performanse i stabilnost, u trenutku kada vam je najpotrebnije. 

UPOZORENJE NA UMOR

Kao dio asistenta za voznu traku, upozorenje na pospanost kontinuirano prati vaše ponašanje u vožnji. 

Ako se otkriju bilo kakve primjetne promjene, na zaslonu će se pojaviti simbol koji sugerira da napravite stanku. Nastavite li gubiti pozornost, oglasit će se i zvučni signal upozorenja. 

SUSTAV UPOZORENJE NA POJAS

Ako tijekom vožnje vozač ili suvozač nisu vezali sigurnosni pojas, sustav vas upozorava kombiniranim svjetlosnim i zvučnim signalom. 

ISOFIX

Uz ISOFIX nosače na dva vanjska sjedala u drugom redu, možete pouzdano i jednostavno pričvrstiti dječja sjedala. 

Rezultat je ne samo olakšanje, već i plus u sigurnosti i dobrom osjećaju za mlade i stare. 

SIGURNOSNO UPOZORENJE

Iskoristite novu razinu sigurnosti uz SecuriAlert koja daleko nadilazi alarmni sustav vašeg vozila. 

SecuriAlert vas obavještava ako otkrije da netko pokušava pristupiti vašem vozilu, uključujući ukradeni ili krivotvoreni ključ. 

ALARMNI SUSTAV PROTIV KRAĐE

Protuprovalni alarmni sustav dostupan je kao opcija za dodatnu sigurnost. Kada zaključate automobil, automatski će se aktivirati alarmni sustav. 

Glasan alarm se uključuje kada sustav detektira nasilno otvaranje vrata ili haube vozila, kada se podigne ili kada senzori detektiraju čak i najmanje kretanje unutar vozila. 

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Toureno Connectu pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.