Performanse i učinkovitost

Ford Transit Courier dizajniran je da vam olakša radni dan. Kao najkompaktniji furgon u seriji modela Transit, impresionira svojim dimenzijama koje su idealne za gradski promet. 

Veliki volumen utovarnog prostora od 2,3 m³  i maksimalna nosivost od 549 kg osiguravaju da se i veće narudžbe mogu obraditi bez problema. Snažan Transit Courier nudi agilnosti te istovremeno i praktičnost.

FORD ECOBOOST MOTOR

Transit Courier dostupan je s revolucionarnim 1,0-litrenim benzinskim motorom. 

Višestruko nagrađivani motor daje vam snagu koju biste očekivali od motora od 1,6 litara ali postiže bolju ekonomičnost goriva i nisku emisiju CO2. 

UŽIVAJTE U MIJENJANJU BEZ NAPORA

Ford Transit Courier opremljen je 6-stupanjskim ručnim mjenjačem s uglađenim brzinama , što ga čini ekonomičnijim i učinkovitijim. 

Nakon što postignete dovoljno veliku brzinu, jednostavno prebacite u 6. brzinu i uživajte u daljnjem putu.

PAMETNA UŠTEDA GORIVA

Ovisno o vanjskoj temperaturi i opterećenju sustava, sustav start-stop automatski gasi motor čim vozilo miruje i nema odabranog stupnja prijenosa. Na primjer na crvenom svjetlu ili u prometnoj gužvi.

Međutim, osnovne funkcije kao što su ventilacija, prednja svjetla ili radio i dalje se napajaju električnom energijom. Nakon ponovnog uključivanja slijedi lagano ponovno pokretanje. Uz start-stop sustav možete značajno smanjiti potrošnju goriva u gradskoj gužvi.

UČINKOVITIJE I BOLJE NA CESTI

Varijabilni usis zraka hladnjaka regulira protok zraka u hladnjaku i motornom prostoru preko pomičnih rebara. 

Kada vozite sporo, otvorene lamele dopuštaju protok zraka kako bi se ohladio motorni prostor.

Međutim, pri većim brzinama lamele se ponovno zatvaraju, što optimizira aerodinamiku i potrošnju goriva.

OPUŠTENA VOŽNJA ZAHVALJUJUĆI TEMPOMATU

Uz dodatni limitator brzine na vašem tempomatu, možete unaprijed postaviti željenu brzinu. Ne samo da štedi gorivo, već pridonosi i opuštenijoj vožnji u gradskom prometu te pomaže u izbjegavanju prebrze vožnje.

LAGANO ZA RUKOVANJE

S iznimno malim krugom okretanja od 10,5m skretanje i parkiranje uz Ford Transit Courier je brzo i jednostavno, čak i na prometnim ili uskim cestama.

RASVJETA ZA TERET

Izuzetno svijetla i štedna LED svjetla, u području punjenja, olakšavaju vam rad u svako doba dana što je posebno korisna opcija.

EASY FUEL

Uz praktičan čep spremnika za gorivo Ford Easy Fuel, krivo točenje goriva je nemoguće, jer pogrešna mlaznica za gorivo niti ne stane u otvor spremnika.

Mehanički otvor za punjenje prepoznaje različite mlaznice za dizelsko i benzinsko gorivo i otvara se samo kada se koristi odgovarajuća mlaznica.

PREPUN PAMETNIH IDEJA

Prtljažni prostor Ford Transit Couriera nudi obilje prostora za teret, kutije s alatom ili opremu.

Zahvaljujući mrežastoj pregradi koja se može okretati oko vozačevog sjedala i sklopivom i uvlačivom suvozačevom sjedalu, utovarna duljina je 2.593 mm, tako da se cijevi i slični predmeti mogu lako transportirati.

VIŠEDIJELNA KONSTRUKCIJA STRAŽNJEG BRANIKA

Za razliku od ostalih dostavnih vozila u ovom segmentu, često ne morate mijenjati cijeli branik na Ford Transit Courieru u slučaju oštećenja.

Zahvaljujući trodijelnoj strukturi stražnjeg odbojnika, pojedinačni se dijelovi mogu zamijeniti ako je potrebno, a troškovi popravka mogu se svesti na minimum.

IMPRESIVAN TERETNI PROSTOR I PRISTUP

Inteligentni dizajn Ford Transit Couriera pruža impresivan teretni prostor u sve tri dimenzije: duljini, širini i visini. 

Uz duljinu prtljažnika od 1.620 mm, Ford Transit Courier nudi zapreminu prtljažnika od 2,3 kubičnih metara. 

Bočna klizna vrata omogućuju utovar vašeg tereta bez napora.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford Transit Courieru pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnike.