PUNJENJE MUSTANG MACH-E

Sve što trebate znati o punjenju vašeg Mustang Mach-E modela.

Punjenje

Mustang Mach-E pruža vam niz opcija punjenja. Za kućno punjenje, svoj Mustang Mach-E jednostavno možete priključiti na uobičajenu strujnu mrežu. Također, tu je i Ford Connected Wallbox koji vam osigurava brže kućno punjenje. Koristite aplikaciju FordPass za upravljanjem rasporeda punjenja kod kuće, tako da je vaš električni automobil spreman za vožnju.

FordPass možete koristiti i za lociranje javne stanice za punjenje koju možete podijeliti sa svojim navigacijskim sustavom. Također, dobivate pristup i BlueOval™ Charge mreži - s više od 300.000 javnih stanica za punjenje diljem Europe. Plus, IONITY baza DC BlueOval™ Charge mreža ima više od 1600 punjača velike snage na području Europe.

UTIČNICE I KABLOVI ZA PUNJENJE

Mustang Mach-E dolazi s dva kabela za punjenje: jedan za punjenje kod kuće, drugi za punjenje na javnim punionicama. 

Za kućnu upotrebu, univerzalni kabel za punjenje ima adapter uz koji ćete se lako priključiti na kućnu trofaznu utičnicu.

Uz njega dobivate i kabel za korištenje na AC punionicama. Sve javne DC stanice za punjenje velike snage imaju posebne, ugrađene kablove za punjenje koje možete koristiti.

WALLBOX

Ford Connected Wallbox praktično je rješenje i najbrža opcija za kućno punjenje. Wallbox možete koristiti za punjenje preko noći. 

Ford Wallbox lako će vam instalirati stručna osoba.

KUĆNO PUNJENJE IZ UTIČNICE

Kako biste svoj Mustang Mach-E mogli puniti kod kuće i u pokretu, opremljeni ste sa dva kabela. 

Brzina punjenja je oko 14 km dosega na sat i korisno je ukoliko ste u posjetu kod prijatelja koji nema postaju za punjenje električnih automobila.

PUNJENJE KOD KUĆE

Punjenje vašeg Mustanga Mach-E kod kuće jednostavno je kao i punjenje vašeg pametnog telefona. Jednostavno ga uključite u zidnu utičnicu pomoću Fordovog univerzalnog kabela koji dolazi uz vozilo.

Alternativno, možete nabaviti Ford Connected Wallbox koji nudi veću pogodnost s bržim vremenskim punjenjem. Također, dizajniran je za rad s aplikacijom FordPass kako biste upravljali sa svojim rasporedom punjenja.

Usporedite vrijeme punjenja na konvencionalnim kućanskim utičnicama u odnosu na Ford Connected Wallbox.

Kućna utičnica

Ford Wallbox

BLUEOVAL™ CHARGE NETWORK MREŽA S VIŠE OD 150.000 POSTAJA ŠIREOM EUROPE

PUNJENJE NA JAVNIM POSTAJAMA

Javna mjesta za punjenje idealno su rješenje kada ste daleko od kuće i nude brže punjenje nego kod kuće. 

Ford Mustang Mach-E može se puniti izmjeničnom (AC) i istosmjernom (DC) strujom zahvaljujući ugrađenom modulu od 10,5 kW. Uživajte u pet godina besplatnog pristupa mreži BlueOval™ Charge Network 3, a time i stanicama za punjenje diljem Europe.

JAVNO PUNJENJE DO 11 kW

AC punionice (11-22 kW) povećavaju domet za otprilike 58 km dosega na sat i stoga su idealne za punjenje tijekom kupovine ili tijekom slobodnih aktivnosti.

JAVNO PUNJENJE DO 50 kW

DC stanice za brzo istosmjerno punjenje (50 kW) omogućuju punjenje oko 300 km dosega na sat. Savršeno kada trebate brzo napuniti.

PUNJENJE S IONITY - 150 kW

DC stanice za brzo punjenje (150 kW) omogućuju brzo punjenje zahvaljujući visokoj snazi punjenja. Domet se može povećati za otprilike 580 km u 45 minuta. To vam omogućuje što učinkovitije punjenje vašeg vozila na dužim putovanjima.

OD 450 DO 600 KM DOSEGA

WLTP Test Results 

IONITY CHARGING NETWORK

Ford je partner osnivač IONITY mreže za brzo punjenje s više od 400 stanica za punjenje i 2400 mjesta za punjenje na glavnim autocestama diljem Europe.
 
U IONITY mreži adopunit ćete svoje vozilo uz kontrolirani kapacitet punjenja do 150 kW (odnosno 115 kW za baterije sa standardnim dometom) - ne može biti brže. To povećava doseg vašeg vozila za oko 119 km u samo 10 minuta. Idealno za kratki odmor za kavu ili nešto prigristi dok se Vaš Mustang Mach-E nadopunjuje. 

Kao vlasnik Ford Mustanga Mach-E, dobivate besplatan pristup IONITY mreži za punjenje na godinu dana i povoljne uvjete punjenja.

PRONAĐITE PUNIONICE

Mustang Mach-E olakšava upravljanje dometom baterije vašeg vozila kada ste u pokretu. Povezivost temeljena na oblaku pruža mnoštvo informacija o odredištu. 

Tako možete planirati svoje putovanje tako da uključuje najprikladnije javne stanice za punjenje. 

Lako pristupite značajkama putem SYNC 4A zaslona osjetljivog na dodir ili pomoću iznimno jednostavnih glasovnih naredbi poput: "Hej Ford, pronađi mjesto za punjenje."

PLANIRAJTE VAŠU RUTU

Ključna značajka FordPass za Mustang Mach-E je EV Trip Planner. Prilikom traženja odredišta, sustav prikazuje trenutni status napunjenosti i preostali domet vožnje. 

Predložite odgovarajuće javne stanice za punjenje duž vaše planirane rute i automatski ih uključite u putovanje kako biste optimizirali domet, učinkovitost, vrijeme putovanja i sve stanke.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford Mustang Mach-E pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.