Sigurnost

Uz novi Ford Mustang Mach-e, ne morate brinuti. 

S ocjenom od pet zvjezdica koju je dobio na EURO NCAP testu, nudi vam maksimalnu sigurnost. 

FIVE-STAR EURO NCAP - MAKSIMALNA SIGURNOST

S najvišom ocjenom od pet zvjezdica na EURO NCAP testu sigurnosti Ford Mustang Mach-E dokazuje da nudi maksimalnu sigurnost za vas i vaše putnike, kao i za druge sudionike u prometu. 

EURO NCAP vodeća je europska organizacija za testiranje sudara koja procjenjuje sigurnost novih vozila. 

Uz to Ford Mustang Mach-E  postigao je maksimalne ocjene u testovima zagađivanja i emisije stakleničkih plinova, zbog čega je također nagrađen Green NCAP pečatom.

INTELIGENTNI ADAPTIVNI TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat, sa sustavom start-stop, automatski prilagođava vašu brzinu prometu ispred vas. 

Prilagodljivi tempomat ide korak dalje. Koristi podatke karte El Horizon za prilagodbu vaše brzine na cesti ili terenu ispred vas. Primjerice u zavojima, što osigurava da ste uvijek korak ispred.

UPOZORENJE PRED SUDAR

Pomoć prije sudara prepoznaje moguće sudare s drugim vozilima, pješacima i biciklistima. Aktivno pomaže u njihovom izbjegavanju ili smanjenju ozbiljnosti nesreće. Ako se otkrije nadolazeći sudar, vozač dobiva upozorenje i kočioni sustav je spreman. Ako vozač ne reagira, sustav automatski koči.

Funkcije su ponovno poboljšane za Ford Mustang Mach-E i dodan je sustav detekcije poprečnog prometa. Daljnji razvoj Pre-Collision Assista također detektira promet sa strane i samostalno koči vozilo u opasnim situacijama. Tehnologija stoga nudi još bolju zaštitu za putnike u vozilu i druge sudionike u prometu.

ASISTENT ZA "MRTVI KUT"

Blind Spot Assist i Cross Traffic Alert s kočenjem u nuždi pomažu vam otkriti druga vozila i prepreke u vašem mrtvom kutu. Svjetlosni signal u odgovarajućem vanjskom retrovizoru upozorava vas da ne skrenete. 

Prilikom vožnje unatrag, primjerice pri izlasku s parkirnog mjesta, sustav također prepoznaje kada se sa strane približava drugo vozilo i upozorava vozača zvučnim signalom. Ako se to zanemari i postoji opasnost od sudara, sustav automatski koči.

IZBJEGNITE SUDAR

Mustang Mach-E opremljen je Evasive Steering Assist dodatkom, kao dijelom sustava za izbjegaavnje sudara. 

Pomoćnik za izbjegavanje sudara aktivna je potpora upravljanju za sprječavanje mogućih ozbiljnih nesreća u određenim prometnim situacijama i ovisno o brzini pomoću manevra izbjegavanja. 

Ako dođe do takve situacije i vozač da poticaj da skrene ulijevo ili udesno, sustav izračunava rutu za manevar izbjegavanja u djelićima sekunde i podržava vozača da ga optimalno dovrši.

AUTO HIGH BEAM

Asistent za duga svjetla omogućuje vožnju s dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. 

Kamera detektira promet ispred vašeg Ford Mustanga Mach-E i prigušuje duga svjetla u tom području. Ostatak ceste ostaje potpuno osvijetljen tako da imate potpun pregled.

POMOĆ NA CESTI

Ako vam ponestane dometa dok ste na cesti, Fordova pomoć na cesti za električna vozila prevest će vaše vozilo gdje god želite, unutar radijusa od 56 km.

 Do vašeg doma, do najbliže javne stanice za punjenje ili do servisnog centra Ford s EV certifikatom. Izvan radijusa od 56 km vaše će vozilo biti prevezeno do najbliže javne stanice za punjenje ili do certificiranog servisnog centra Ford EV.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford Mustang Mach-E pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.