PERFORMANSE I UČINKOVITOST

Novi Ford Ranger je oličenje snage i učinkovitosti. Spreman za svaki izazov i avanturu. Lakoćom birajte i mijenjajte načine vožnje, uz izvanredan prijenos brzina bez napora, Vaš Novi Ford Ranger se prilagođava svim promjenjivim uvjetima na putu. 

ZNAČAJKE RANGERA

Ford Ranger je prepun tehnologija i značajki dizajniranih da poboljšaju mogućnosti i pomognu vam da radite pametnije.
E-MJENJAČ
Za modele s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, Rangerov E-Shifter zamjenjuje tradicionalnu automatsku ručicu mjenjača. 

Pruža vam potpunu kontrolu nad mjenjačem uz lako mijenjanje brzina. 

Zajedno s elektronskom parkirnom kočnicom i praktičnim okretnim kotačićem za sustav upravljanja terenom što stvara dojam čišćeg dizajna središnje konzole bez pretrpanosti. 
AUTOMATSKI PRIJENOS
S naprednim automatskim mjenjačem s 10 stupnjeva prijenosa, Ranger pruža izvrsno ubrzanje, kao i izvanrednu učinkovitost goriva. 

Koristi prilagodljivo raspoređivanje stupnjeva prijenosa u stvarnom vremenu, što omogućuje mjenjaču da se bez napora prilagodi promjenjivim uvjetima. 

Bez obzira na to vozite li se autocestom ili se borite po teškom terenu bez ceste, uvijek ćete biti u pravoj brzini u pravo vrijeme. 
RUČNI MJENJAČ
6-stupanjski ručni mjenjač u Rangeru je optimiziran kako bi odabir stupnjeva prijenosa bio lakši, precizniji i tiši. 

Posebno je osmišljen kako bi poboljšao dinamiku vožnje i smanjio potrošnju goriva, omogućujući da vaša vožnja bude uzbudljivija, a istovremeno smanjuje učestalost dolijevanja goriva. 
MOTORI NOVE GENERACIJE
S nizom najnovije generacije dizelskih motora Ford EcoBlue, Ranger je snažniji, učinkovitiji i ima niže emisije nego ikad prije. 

S tri dostupna pogonska sklopa, koji nude do 240 KS snage i 600 Nm okretnog momenta, sigurno ćete pronaći onaj pravi za sebe. 
SPREMAN ZA SVAKI TEREN
Potpuno novi Ranger više je nego sposoban, na cesti ili izvan nje. Dostupan s izborom impresivnih opcija motora i pogona te naprednim sustavom upravljanja terenom. 

Uživajte u mnoštvo značajki za pomoć vozaču, poput inteligentnog prilagodljivog tempomata za držanje trake i poboljšane aktivne pomoći pri parkiranju. 
ODABERI NAČIN VOŽNJE
Glatke gradske ulice ili stjenoviti teren bez cesta - gdje god da se voziš. Rangerov sustav upravljanja terenom glatko podešava postavke vozila kako bi odgovarale uvjetima. 

Okretni kotačić omogućuje vam prebacivanje između dostupnih načina vožnje: NORMAL i ECO za uobičajene ceste; TOW HAUL za vuču prikolice; SLIPPERY za skliske površine te MUD/RUTS ili SAND za oštriju vožnju izvan ceste. 
KAPACITET VUČE
Ford Ranger ima kapacitet vuče od 3.500 kg i bruto nosivost od preko 1 tone, što vam omogućuje da se nosite s velikim zadacima i izazovima, kao što nosite i vučete  najveće i najglomaznije terete. 
DUBINA GAŽENJA
Ranger ide tamo gdje se manja vozila boje ugaziti. Zapravo, dubina gaženja Ford Rangera od 800 mm omogućuje mu da se dokaže na suhom i vodom prekrivenom terenu. 
NOVI E-4WD
Rangerov napredni novi e-4WD sustav nadzire ulaze iz raznih senzora, kako bi automatski mijenjao kretanje poslano i na prednju i na stražnju osovinu. 

Osim toga, vozači mogu birati između različitih načina vožnje. 
4×4
Kako bi vam pomogao da vozite s povjerenjem u svim uvjetima i okruženjima, Ford Ranger vam omogućuje prebacivanje između 4WD i 2WD tijekom vožnje. 

Kada udobno krstarite glatkim cestama, možete držati vozilo u pogonu na 2 kotača. Ali čim poželite otići izvan ceste ili se uvjeti na cesti pogoršaju, možete se bez napora prebaciti na 4WD. 
POMOĆNI PREKIDAČI
Niz od šest pomoćnih prekidača na konzoli iznad glave olakšava napajanje dodatnog pribora poput svjetlosne trake i paketa svjetionika i to sve iz unutrašnjosti kabine. 

Vozilo je ujedno i naprijed ožičeno sa strujnim krugovima smještenima na mjestima gdje se obično dodaje oprema - uključujući ispod poklopca motora uz prednju rešetku i blizu priključka za prikolicu. 
TERETNI KREVET
Potpuno novi Ford Ranger ima širi prostor od prethodnog modela. Omogućuje veću površinu prtljažnog sanduka sada dovoljno široku da primi standardnu ​​euro paletu između kabina. 

Novi profil obloge teretnog prostora nudi poboljšanu zaštitu i za teretni krevet.
STRAŽNJA VRATA
Potpuno novi Ranger sada je dostupan s Easy Lift stražnjim vratima, što ga čini znatno lakšim dok se otvara. 

Sva stražnja vrata također se mogu koristiti i kao radni stol. Sadrži džepove sa stezaljkama pa čak i držače za čaše.
UPRAVLJANJE TERETOM
Rangerov svestrani sustav za upravljanje teretom omogućuje vam siguran i zaštićen prijevoz tereta. Unutarnje vodilice s obje strane prtljažnika imaju opružne bitve koje se mogu učvrstiti u bilo kojem od devet položaja. 

Zajedno s točkama za pričvršćivanje koje su u skladu s DIN-om, ovo vam daje više mogućnosti pri osiguravanju vašeg tereta. 

Fordove obloge prtljažnika čak sadrže i proreze koji vam omogućuju da napravite svoje vlastite pretince s drvenim okvirom unutar prtljažnika.
ROLETE NA ELEKTRIČNI POGON
Pomozite da vaš alat i teret budu sigurni, sigurno pospremljeni i zaštićeni od vremenskih neprilika. 

Raspon dodatnih poboljšanja prtljažnog sanduka dostupan je kao dodatna oprema – uključujući rolete s električnim pogonom te s daljinskim aktiviranjem privjeska bez napora.
NAPAJANJE
Ugrađeni pretvarač daje 240V i do 400W snage. To znači da možete pokretati većinu svojih električnih ručnih alata, puniti baterije ili čak pokretati uređaje kao što je hladnjak izravno iz kutije za utovar.
VUČNI KAPACITET
Ford Ranger ima kapacitet vuče od 3500 kg i bruto nosivost  preko 1 tone. To vam omogućuje da se uhvatite u koštac s velikim zadacima i izazovima, kao i da nosite i vučete najveće, najglomaznije terete.
INTEGRIRANE STEPENICE
Za trenutke kada morate posegnuti u prtljažnik bez otvaranja vrata prtljažnika. 

Novi Rangerov inovativni dizajn stražnjeg branika sada uključuje praktične integrirane stepenice za noge s obje strane, omogućujući lakši i sigurniji pristup vašem teretnom krevetu.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Rangeru pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.