Sigurnost

Osjećajte se sigurno uz Novi Ford Ranger koji nosi najvišu ocjenu sigurnosti dodjeljenu od strane vodeće europske neovisne organizacije za sigurnost - NCAP. Za dodatnu sigurnost, tu su za vas sustavi poput Post Impact Braking i senzori za traženje drugih vozila u mrtvom kutu.

SIGURNOST S PET ZVJEZDICA

Euro NCAP vodeća je europska neovisna organizacija za sigurnost koja ocjenjuje sigurnost svakog novog vozila koristeći niz strogih mjera. 

Kao mjera Fordove predanosti sigurnosti, novi Ford Ranger dobio je najvišu ocjenu od pet zvjezdica. 

MRTVI KUT

Ovaj sustav koristi bočne senzore, ugrađene u oba retrovizora, za traženje vozila skrivenih u vašem mrtvom kutu. Može se čak i kalibrirati da uzme u obzir duljinu vašeg vozila tijekom vuče. 

Ako se otkrije drugo vozilo u mrtvom kutu, sustav će vas upozoriti svjetlosnim signalom. 

IZBJEGNITE SEKUNDARNE SUDARE

U slučaju sudara, čija je vjerojatnost vrlo mala, sustav Post Impact Braking će aktivirati kočnice kako bi se izbjegli sekundarno sudari. 

Usporavanje vozila potencijalno može smanjiti ozljede putnika i štetu na vozilu te takvoj smanjiti ozbiljnost potencijalnog sekundarnog sudara. 

ZRAČNI JASTUCI

Osim zračnih jastuka za vozača, suvozača i bočnih zračnih jastuka, svi Rangeri su sada opremljeni dodatnim bočnim zračnim jastukom smještenim između prednjih sjedala. 

Pomaže u smanjenju nastanka ozljeda između vozača i suvozača u slučaju sudara.