Najviša razina sigurnosti putnika i ostalih sudionika u prometu
FORD PUMA

Sigurnost

Od upozorenja o potencijalnom sudaru do pametnih sustava koji vam pomažu u održavanju stabilnosti.

Vaša sigurnost naša je briga. Zbog toga Ford Puma dolazi sa sofisticiranim pomoćnim tehnologijama koje pomažu u zaštiti vas, vaše obitelji i ostalih sudionika u prometu.
Kamera za lakše parkiranje
Stupci, uski prolazi, niski zidovi... Kamera za vožnju unazad na središnjoj konzoli prikazuje sve iza vozila. Osim što prikazuje predmete koje ste možda previdjeli, sustav vam pomaže i parkirati se na još nezgodnijim parkirnim mjestima prikazivanjem usmjerenih linija. Kamera se automatski uključuje kada odaberete stupanj prijenosa za vožnju unazad.

Pustite Pumu da parkiranje obavi umjesto vas.
Parkiranje u prometnoj ulici ili u nedostatku prostora može biti vrlo izazovno. Ford Puma ima opciju pomoći za parkiranje. Iznenadit ćete se da kad osjetite koliko parkiranje može biti jednostavno. Kada se sustav aktivira, prepoznaje odgovarajuće parkirno mjesto i automatski usmjerava vozilo prema njemu. Također vam može pomoći da se vratite u promet. Sve što trebate učiniti je kontrolirati papučice za ubrzanje i usporavanje te prebacivanje.
Nova Forf Puma u dinamičnoj vožni gradom.
Euro NCAP sigurnosnih zvjezdica
Nova Ford Puma dobila je najvišu moguću ocjenu od 5 sigurnosnih zvjezdica na testiranju sigurnosti neovisne organizacije za ispitivanje sudara Euro NCAP.
Najveća snaga kočenja u slučaju nužde
Uz  sustav pomoći pri kočenju u nuždi, vozilo može postići maksimalnu učinkovitost kočenja u izvanrednim situacijama otkrivanjem sile kočenja i automatski je pojačava ako je potrebno.
Upozorenje o tlaku u gumama
Sustav za nadzor tlaka u gumama otkriva kada se tlak u jednom od kotača spusti ispod preporučene granice i odmah upozorava vozača treptajućom ikonom na instrumentnoj ploči.
Zadržite kontrolu u najoštrijim uglovima
Sustav elektroničke stabilnosti stalno nadzire ponašanje vozila tijekom kretanja. 

Pomoću naprednih senzora protiv blokiranja i proklizavanja sustav može otkriti izgube li kotači vozila prianjanje na cestu i pomoći vratiti stabilnost vozilu  automatskim kočenjem pojedinačnih kotača. 
Zračni jastuci vas štite iz svih smjerova
Prednje zračne jastuke vozača i suvozača nadopunjuju bočni zračni jastuci koji su dizajnirani tako da vas usmjere suprotno od sile udara. Sigurnosne zavjese pružaju maksimalnu pokrivenost, a nasloni za glavu nude zaštitu od oštećenja na stražnjem dijelu vrata uslijed oscilacija glave.
Ford Puma - za siguran prijevoz djece
Sigurnost i zaštita male djece bile su od izuzetne važnosti prilikom dizajniranja Pume. 
Stražnja sjedala opremljena su ISOFIX sidrištima na koja se lako mogu ugraditi dvije odgovarajuće dječje sjedalice. 
Nećete zaboraviti na sigurnosni pojas
Ako se kojim slučajem i zaboravite pričvrstiti sigurnosnim pojasom, upozorenje na upravljačkoj ploči podsjetit će vas da je sigurnost na prvom mjestu.
Sigurnost uz Thatcham alarmni sustav
Sigurnosni sustav Puma Thatcham kategorije 1 sastoji se od alarma koji nadzire tipične provale i dvostrukog sustava središnjeg zaključavanja. 

Ako aktivirate dvostruki sustav središnjeg zaključavanja ključem, vrata se ne mogu otvoriti iznutra, čak i ako je uljez ušao u unutrašnjost vozila kroz razbijeni bočni prozor.
Zaštita od oštećenja
Kako bi se zaštitili od oštećenja, električno podesivi retrovizori automatski se sklapaju (Titanium i ST-Line opreme). Retrovizori su također grijani, tako da brže možete krenuti na put za vrijeme hladnih zimskih jutara.

Izbjegnite nepotrebne ogrebotine na vratima. Kada otvorite bilo koja vrata Pume, zaštitna obloga, koja štiti lak vrata, pomiče se prema van i štiti vaše vozilo od ogrebotina na tijesnim parkiralištima.
Tehnologija koja otkriva umor vozača
Sustav za nadzor budnosti stalno provjerava vaše ponašanje u vožnji i otkriva sve promjene koje su potencijalno povezane s umorom. 

Ako sustav otkrije manjak vozačeve pažnje, na zaslonu se pojavljuje lampica koja vam predlaže da stanete i odmorite. 

Ukoliko se koncentracija vozača dodatno smanji, ponovno upozorenje pratit će i zvučni signali.
Senzori za parkiranje bez stresa
Prednji i stražnji senzori za parkiranje pomažu vam procijeniti udaljenost između vas i prepreke ispred ili iza vašeg vozila. 

Kada senzori detektiraju prepreku, sustav vas upozorava akustičnim signalom koji postaje jači kada se približite prepreci.
Uvijek se pridržavajte propisa
Upozorenje pogrešnog smjera pomoću prednje kamere informacija o navigacijskom sustavu određuje vozite li u krivom smjeru. 

U tom slučaju, sustav vas pomoću zaslona i zvučnih signala upozorava na opasnost od zaustavljanja vozila i poduzimanja odgovarajućih mjera.
Prati prometne znakove za vas
Pametni sustav za čitanje prometnih znakova nove Ford Pume može prepoznati trajne i privremene znakove pored ili iznad ceste. 

Instrumentna ploča prikazuje simbol koji označava ograničenje brzine ili ograničenje pretjecanja i mijenja se sukladno novom ograničenju.
Otkriva vozila iz suprotnog smjera
Upozorenje u križnom prometu dio je sustava za praćenje kretanja u mrtvom kutu. Pomoću nadzora prometa, upozorenje o križanju prometa može otkriti vozila koja se približavaju i upozoriti vas zvučnim signalom. 

Istovremeno svijetli svjetlo u vanjskom ogledalu (lijevo ili desno, ovisno o smjeru iz kojeg se vozilo približava).
Uočava vozila u mrtvom kutu
Sustav za nadzor vozila u mrtvom kutu koristi radarske senzore za otkrivanje vozila koja možda vi ni ne vidite. 

Senzori se nalaze s obje strane vaše Pume i upozoravaju vas narančastim svjetlom u vanjskom ogledalu.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašoj novoj Ford Pumi pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.