FORD PUMA

Udobnost i praktičnost

Udobnost nikad nije bila tako privlačna.

Ford Puma ne impresionira samo svojim izvanrednim izgledom, već i savršenstvom.

Kabinu Ford Pume krasi elegantni dizajn i kožna presvlaka. Prednja sjedala dolaze s lumbalnom potporom i funkcijom masaže za još veću udobnost. Sjajni ukrasni element osigurava još uglađeniji stil.

Istovremeno, skup sofisticiranih značajki i inovativnih tehnologija pruža vam potpunu kontrolu. Od 12,3-inčne digitalne instrumentne ploče i 8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir do mnogih dodatnih usluga i opcija koje nudi SYNC 3 infotainment sustav - svaki je element dizajniran kako bi vašu vožnju učinio što lakšom i ugodnijom. 

Imajte sve pod kontrolom

Jedinstvena žarišna točka Ford Pume je nova digitalna instrument ploča. Ovaj sofisticirani 12,3-inčni LCD zaslon u boji koristi neometani protok tehnologije, omogućujući preklapanje zaslona u nadzornu ploču kako bi se još bolje uklopio u unutrašnjost. 

Podaci se prikazuju u visokoj razlučivosti i intuitivnim, lako čitljivim simbolima uz promjenu načina vožnje, promjenu boja i konfiguracije zaslona. 

Možete odabrati koje će se informacije prikazivati, uključujući navigacijska upozorenja, i programirati željene gotove zaslone za svakog vozača.
Nova Forf Puma u dinamičnoj vožni gradom.

Grijana sjedala i upravljač

Odaberite grijanje vozačevog i suvozačevog sjedala. Kako biste se osjećali ugodno, na raspolaganju su vam tri razine grijanja za svako sjedalo. 

Bilo da je riječ o hladnom jutru ili niskim temperaturama općenito, Pumin volan će vas ugrijati brže od vaših najdražih rukavica. 

Idealna temperaturu prostora

Uz klima uređaja s elektroničkim automatskim nadzorom temperature, sve što trebate učiniti je odabrati temperaturu koja vam najviše odgovara.

Sustav će postavljenu temperaturu održavati s naprednim sustavom klimatizacije. S novom automatskom postavkom s tri brzine možete odabrati koliko brzo i intenzivno se vozilo zagrijava ili hladi.

Optimalna udobnost i opuštanje

Za dodatnu udobnost i podršku, vozačevo i suvozačevo sjedalo Ford Pume može biti opremljeno funkcijom masaže lumbalnog dijela kralježnice.

Pritiskom na tipku trosmjernom masažom opuštate umorne mišiće - idealno za duga putovanja.

Jutarnja kava? Potencijalne mrlje? Bez brige.

Život u gradu može biti jako užurban. Prolije vam se jutarnja kava, a mokre cipele unesu blato i lišće u vaš automobil. 

Ne brinite za čistoću unutrašnjosti svoje Pume jer smo novim dizajnom osigurali da ona uvijek može biti besprijekorno čista. Sada možete u potpunosti ukloniti prednje i stražnje presvlake sjedala i oprati ih u perilici rublja. 

Da bi postupak bio još lakši, presvlake sjedala dolaze s patentnim zatvaračem, a ako želite promjenu, jednostavno možete odabrati različite presvlake iz našeg asortimana.

SAVRŠEN POGLED

Puma je dostupna s panoramskim krovom cijele duljine koji u potpunosti zamjenjuje metalni krov. Zahvaljujući prirodnoj svjetlosti koja prodire kroz staklo, unutrašnjost izgleda još svjetlije i prostranije. 

Prednju polovicu krova možete podići ili u potpunosti uvući električnom energijom, a tenda u punoj duljini  vam stvara hladovinu čak i kada je panoramski krov otvoren i samo želite svježi zrak. 

Bez ključeva i bez brige

Ford KeyFree sustav omogućuje vam zaključavanje i otključavanje vozila bez potrebe za vađenjem ključa iz džepa ili torbe. 

Idealno kada imate pune ruke posla ili ste u žurbi.

Upalite automobil jednim pritiskom

Puma automatski otkriva blizinu jedinstvenog daljinskog upravljača čak i kada se nalazi u vašem džepu ili torbi. 

Stoga je dovoljno pritisnuti Fordovu tipku za pokretanje i spremni ste za put. 

MyKey sustav

S Ford MyKey sustavom, između mnogih drugih postavki, možete podesiti najveće brzine kretanja vozila, aktivirati upozorenje sigurnosnog pojasa i čak ograničiti glasnoću zvučnog sustava. 

Zahvaljujući ovom tehnološkom rješenju, bezbrižno možete posuditi svoj automobil prijatelju ili članu obitelji jer se ključ Ford MyKey može programirati sa željenim postavkama vozila. 

Za sebe zadržite „administratorski“ ključ i po želji naručite još jedan dodatni ključ.

U vezi sa svijetom

Ford SYNC 3 vrhunski je sustav koji vam omogućava da ostanete povezani i upravljate telefonom, glazbom i navigacijom jednostavnim govornim naredbama. Naredba „Gladan sam“* dovoljna je da nazovem najbliže restorane. Sustav može zvučno „čitati“ primljene poruke. 

Zaslon osjetljiv na dodir u boji za intuitivnu navigaciju podržava geste poput „rastezanje“ za zumiranje i „pomicanje prstom“. SYNC 3 se također može povezati s Apple CarPlay i Android Auto, a AppLink vam omogućuje pristup nekim od vaših omiljenih aplikacija na vašem pametnom telefonu.

Vaša omiljena glazba u top ozvučenju

Bez obzira na vaš glazbeni ukus, zaslužujete iznimnu kvalitetu zvuka u automobilu. Uz vrhunski B&Q PLAY audio sustav u novoj Ford Pumi ćete u svakoj vožnji imati osjećaj kao da ste na koncertu svog najdražeg izvođača.

Visokokvalitetni audio sustav B&O PLAY, snage 575 W uz 10 zvučnika te woofer i subwoofer, posebno je osmišljen, razvijen i prilagođen za Ford Pumu

Pojačajte zvuk za vrijeme vožnje i uživajte
u najdražim pjesmama i izvođačima.

Puma ima više prostora nego što možda mislite

U Pumi se nalazi izuzetno praktičan, dodatni prostor za odlaganje. Dio Puma prtljažnika je inovativna nova MegaBoxova donja ladica. 

Ne samo što nudi dodatnih 80 litara prostora za skladištenje i može primiti do 115 cm visoke predmete, MegaBox ima i vodootpornu košuljicu i čep za odvod, što ga čini izuzetno lakim za čišćenje vodom i idealnim mjesto za odlaganje mokrih čizama i blatnjave sportske opreme. 

Automatsko otvaranje vrata prtljažnika

Puma je prvo vozilo u segmentu koje nudi otvaranje vrata prtljažnika bez uporabe ruku. 

S KeyFree daljinskim upravljačem u džepu ili torbi, jednostavno zamahnite nogom ispod sredine stražnjeg odbojnika, a vrata prtljažnika će se otvoriti ili zatvoriti bez ikakvog dodirivanja. 

Uz to, možete otvoriti i zatvoriti prtljažnik dok ste u vozilu. 

Sav prostor koji vam treba

Koju god opremu odabrali, Ford Puma ima dovoljno prostora za sve. 

Stražnja sjedala se mogu podijeliti na 60:40 ili čak potpuno preklopiti za maksimalnu svestranost, pružajući još više prostora za prtljagu ako je potrebno. 

Prilagodljiva polica za prtljažnik

Ford Puma ima podesivi stražnji prostor, koji nije pričvršćen na drugi red sjedala, a diže se zajedno s vratima za prtljagu. 

Lako ga možete postaviti u položaj koji omogućuje prijevoz većih predmeta. 

Trebate prenijeti više stvari?

Ako trebate prevoziti još veće predmete, odlučite se za praktičnu, odvojivu kuku za vuču. 

Kuka za vuču  dostupna je uz modele s ručnim mjenjačem. 

Brisači osjetljivi na kišu

Kada senzor otkrije kapi kiše na vjetrobranskom staklu, on aktivira brisače, a zatim prilagođava njihov rad vremenskim uvjetima. 

Možete birati između različitih razina osjetljivosti koje podešavaju postavku brisača prema količini otkrivene vlage.

Brzo odmrzavanje uz Quickclear

Za vrijeme hladnih dana i niskih temperatura, uz inovativnu Quickclear tehnologiju, odmrznite vjetrobransko staklo u sekundi. 

Ultra tanka grijaća vlakna zagrijavaju se pritiskom na gumb. Odmah odmrzavaju, rastopljuje snijeg i odmagljuju vjetrobransko staklo, a pomažu i u odmrzavanju brisača.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašoj novoj Ford Pumi pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.