Performanse i učinkovitost

Fordov hvaljeni 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor savršen je primjer koliko je tehnologija motora napredovala. Dizajniran je kako bi pružio idealnu ravnotežu snage, performansi i niske emisije štetnih plinova. 

EcoBoost je motor budućnosti, dostupan ovdje i sada.

Izbor benzinskih motora

S novim EcoSportom dolaze inovativni i napredni motori. 
 
Prvi je 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor, šesterostruki dobitnik nagrade International EngineoftheYear (Međunarodni motor godine) – pobjednik u kategoriji ispod 1,0 litre. 
 
Svu moć možete očekivati i od 1,6-litrenog motora (125 KS I 40 KS) s iznimno učinkovitom potrošnjom goriva i malom emisijom CO2.
Blue Lightning Ford EcoSport

Napredna snaga dizelaša

1,5-litreni TDCi dizelski motor pruža 100 KS i samo 107g/km emisije CO2.
 
1,5-litareni Ford EcoBlue je novi dizelski motor,  a EcoSport je prvo vozilo koje pokreće.  Tehnologija ubrizgavanja goriva s četiri cilindra i s turbo punjenjem, može generirati moćnih 125 KS. Motor je tih, profinjen i vrlo učinkovit: 4,6 l/100 km, a emisija CO2 je također niska: 119 g/km.
Motor EcoSport Ford

6 stupnjeva prijenosa

Ručni mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa omogućuje besprijekorne promjene stupnjeva. 

Za učinkovitu vožnju, zaslon s preporukama za promjenu stupnja prijenosa, uvijek vam prikazuje idealno vrijeme za mijenjanje brzina. 

Lako preko prepreka

Prilazni i odlazni kutovi Forda EcoSporta postavljeni su na 21 odnosno 33,3 stupnja, s kutom neravnina od 23,3 stupnja (bez opterećenja). 

Ovi stupnjevi predstavljaju nagib prepreke koju automobil može savladati bez oštećenja šasije – bitna karakteristika modernog SUV-a. 

Okretanje s lakoćom

Za razliku od konvencionalnih glomaznijih SUV-ova, EcoSport ima uski krug okretanja od samo 10,6 m.

To olakšava i brže okretanje na prometnim cestama, čak i kada su automobili parkirani s obje strane. 

Dizajniran za bolje iskustvo vožnje

Ford EcoSport omogućuje vam da odmah osjetite kontrolu nad naprednim nizom sustava pomoći vozaču kao što su pomoć pri kretanju na uzbrdici, LED dnevna svjetla i sustav prepoznavanja prometnih znakova. 

Sve iz podignutog položaja.

Manja potrošnja uz auto start-stop

Sa auto start-stop sustavom, motor se gasi ovisno o temperaturi i opterećenju sustava ili kada vaš automobil miruje i otpustite spojku na semaforu ili u prometnoj gužvi. 

To značajno smanjuje potrošnju goriva. Čim pritisnete spojku za nastavak vožnje, motor se ponovno pokreće. 

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford EcoSportu pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.