Mi brinemo o vašoj sigurnosti

Vaša sigurnost i zaštita naši su prioriteti. I upravo je to razlog zašto je EcoSport integriran s tehnologijama i sustavima dizajniranim za zaštitu vas, vaših putnika i vozila. 

S upozorenjima prije sudara, elektroničkom kontrolom stabilnosti i kontrolom proklizavanja.
Uživajte u sigurnoj vožnji koju vam pruža Ford EcoSport.

Ogledala koja vide ono što vi ne vidite

Sustav BLIS otkriva prisutnost vozila koja se kreću u mrtvom kutu, zahvaljujući radarskim senzorima integriranim u stražnji branik.

Postavljeni s obje strane EcoSporta, emitiraju jasno vidljivo narančasto svjetlo na bočnom retrovizoru, čime se smanjuje rizik od nezgoda. 

Pogled unatrag

Kada je uključen stupanj prijenosa za vožnju unatrag, slika s kamere za vožnju unatrag automatski se pojavljuje u unutrašnjem retrovizoru ili na zaslonu, ovisno o modelu i opremi. 

Ovdje možete vidjeti područje iza vozila. Dodatno prikazani grafički simboli označavaju širinu i središnju liniju vozila. Na taj način nećete propustiti nijednu prepreku, a parkiranje će biti sigurnije i lakše. 

Uvijek tu za vas

Sustav za prepoznavanje prometnih znakova automatski koristi prednju kameru za očitavanje zona zabranjenog pretjecanja i ograničenja brzine kroz koje prolazite. 

Zatim se također prikazuju na putnom računalu. Sustav vam pomaže u promatranju važnih informacija koje možda niste primijetili na prvi pogled. 

Ako prekoračite ograničenje brzine, također ćete vidjeti upozorenje na putnom računalu. 
Blue Lightning Ford EcoSport

Spriječite nesreće

Pomoć prije sudara prepoznaje potencijalne sudare s drugim vozilima i pješacima te aktivno pomaže u njihovom izbjegavanju ili smanjenju ozbiljnosti nesreće ovisno o razlici u brzini, uvjetima na cesti i ponašanju vozila ispred. 

Ako se otkrije neizbježan sudar, vozač dobiva vizualno i zvučno upozorenje i kočioni sustav je spreman. Ako vozač ne reagira, sustav automatski koči punom snagom kočenja. 
Motor EcoSport Ford

Upravljanje kočnicama

Sa sustavom protiv blokiranja kotača (ABS) možete biti sigurni da imate potpunu kontrolu prilikom kočenja u svakoj situaciji.

Kako bi kočenje bilo učinkovito, kombinira se sustav protiv blokiranja kotača (ABS) i elektronička raspodjela sile pri kočenju.
 
Elektronička kontrola stabilnosti neprekidno prati kretanje vašeg vozila. Sustav osjeti kada je prianjanje vozila uz cestu drugačije te automatski primjenjuje kočenje na pojedinačne kotače i tako stabilizira vozilo. 

Sustav nadzire ponašanje vozila koristeći napredne senzore protiv blokiranja kotača i sustav pomoći kod proklizavanja. 

Sigurnost na svom mjestu

Zahvaljujući inteligentnom sigurnosnom sustavu (IPS Intelligent Protection System) s brojnim zračnim jastucima, optimalno ste zaštićeni u slučaju nezgode. 

I to se ne odnosi samo na vas, već i na vaše putnike. 

Sigurno putovanje s djecom

S ISOFIX nosačem na vanjskim sjedalima u drugom redu, možete pouzdano i jednostavno pričvrstiti dječja sjedala. 

Rezultat je ne samo olakšanje, već i plus u sigurnosti i dobrom osjećaju za mlade i stare. 

Brza pomoć u hitnom slučaju

Dio Ford SYNC-a je integrirani pomoćnik za hitne pozive 2. Ako se zračni jastuk (s izuzetkom zračnog jastuka za koljena) aktivira u slučaju nesreće ili ako se pumpa za gorivo isključi nakon sudara, šalje hitni poziv na mobilni telefon jednog od  putnika u vozilu povezan putem Bluetooth ® . 

Poziv obavještava hitnu službu na lokalnom jeziku o nesreći i točnoj lokaciji vašeg vozila koja je utvrđena putem GPS modula vozila. 
Ford EcoSport

Dodatna sigurnost

Protuprovalni alarmni sustav se aktivira ako sustav detektira nasilno otvaranje vrata vozila ili poklopac motora. Bezbrižno parkirajte svoj auto bilo gdje. 
Protuprovalni alarmni sustav

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford EcoSportu pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.