SIGURNOST

Sve sigurnosne značajke Transita osmišljene su kako bi pružile najbolje rezultate u zaštiti vas, vašeg tereta i drugih sudionika u prometu. I pomogli vam da obavljate svoj posao.

DETEKCIJA PJEŠAKA

Pre-Collision Assist s detekcijom pješaka koristi tehnologiju radara i kamere za skeniranje ceste ispred. 

Ako se otkrije opasnost od sudara s vozilom, pješakom ili biciklistom, tada dobivate upozorenje. Ako ne reagirate na vrijeme, sustav će automatski primijeniti kočenje kako bi pomogao smanjiti ozbiljnost ili čak eliminirati sudar. 

VIDI ONO ŠTO VI NE

BLIS (Sustav za nadzor mrtvog kuta) koristi radarske senzore za otkrivanje vozila koja se skrivaju u vašem mrtvom kutu. 

Postavljeni su s obje strane New Transita i upozoravaju vas jasno vidljivim narančastim svjetlom u bočnom retrovizoru. 

POMOĆ U MANEVRIRANJU

Cross Traffic Alert dio je informacijskog sustava o mrtvom kutu. Kada vozite unatrag uz ograničenu vidljivost prometne situacije, Cross Traffic Alert može otkriti nadolazeća vozila i oglasiti se zvučnim upozorenjem. 

Tehnologija pali svjetlo upozorenja u retrovizoru (lijevo ili desno ovisno o smjeru nadolazećeg prometa) te prikazuje upozorenje na višenamjenskom zaslonu.

POGLED NA OBJE STRANE

Mala panoramska kamera, postavljena na prednji dio vozila, prikazuje sliku podijeljenog zaslona na višenamjenskom zaslonu vašeg Transita. 

Omogućuje vam da vidite približavaju li se vozila, biciklisti ili pješaci s obje strane. Ova širokokutna prednja kamera izuzetno je korisna pri manevriranju iz uskih parkirnih mjesta ili ulasku na prometne ceste kada je vidljivost ograničena. 

ZADRŽITE KONTROLU U SVAKOJ SITUACIJI

Sustav kontrole zavoja registrira kada vozač prebrzo skreće u zavoj. 

Trenutno smanjuje okretni moment motora i koči svaki kotač, kako bi vam pomogao da sigurno zadržite kontrolu nad vozilom.

STALNA ZAŠTITA OD PREVRTANJA

Fordov jedinstveni senzor kotrljanja pomaže da kotači ostanu na tlu, posebno pod visokim težištem ili strmim zavojima. 

KONTROLNE FUNKCIJE KOJE SE PRILAGOĐAVAJU OPTEREĆENJU

Load Adaptive Control prilagođava elektroničku kontrolu stabilnosti prema ukupnom opterećenju Transita. 

To osigurava kontrolu i stabilnost u svim uvjetima opterećenja.

STABILIZACIJA BOČNOG VJETRA

Ova tehnologija pomaže vozaču da ostane u prometnoj traci pri jakom vetru pomoću sustava ESC (elektronička kontrola stabilnosti) za otkrivanje bočnog vjetra koji djeluje izravno na vozilo.

SIGURNO RAVNANJE PRIKOLICE

Trailer Stability Assist detektira njihanje prikolice i smanjuje brzinu vozila kako bi pomogao u rješavanju problema, omogućujući vam bolju kontrolu nad vučom. 

Ovaj sustav usporava vozilo smanjenjem momenta motora i postupnim povećanjem kočionog pritiska na svim kotačima.

ZRAČNI JASTUCI ZA POTPUNU ZAŠTITU

Uz prednje zračne jastuke za vozača i suvozača, dodani su bočni zračni jastuci koji pružaju zaštitu prsnog koša i dizajnirani su da usmjere putnika dalje od područja sudara. 

Ovi zračni jastuci također mogu podići ruku suvozača kako bi se povećao prostor između putnika i strukture koja prodire. Zračne zavjese nude maksimalnu zaštitu, dok nasloni za glavu štite putnike od trzajnih udaraca. 

Tu su i zatezači sigurnosnih pojaseva, graničnici opterećenja, podsjetnici za sigurnosne pojaseve za sva sjedala i prikaz zauzetih sjedala na kojima sigurnosni pojasevi nisu bili vezani.

PREPOZNAVANJE RAZINE UMORA VOZAČA

Sustav upozoravanja vozača neprestano prati vaše ponašanje u vožnji i dizajniran je za otkrivanje svih promjena uzrokovanih umorom. 

Ako sustav otkrije da ne obraćate pažnju na vožnju, pali se svjetlo upozorenja koje vas savjetuje da napravite pauzu. 

Ako se vaša pozornost na vožnju dodatno smanji, poruka se ponavlja zajedno sa zvučnim alarmom.

CENTRALIZIRANO ZAKLJUČAVANJE DALJINSKIM UPRAVLJANJEM

Novi Transit ima sustav središnjeg zaključavanja na daljinsko upravljanje. Sve brave imaju zaštitu od neovlaštenog otvaranja dizajniranu da spriječi otključavanje. 

Zaključavanje pri odlasku automatski zaključava sva vrata vozila čim se počnete kretati. Sustav je standardno ugrađen i može se aktivirati ili deaktivirati preko instrument ploče. 

Kao pomoć u pomoći, vozila su standardno opremljena značajkom otpuštanja pri sudaru koja se automatski aktivira ovisno o težini sudara.

ZAŠTITITE SVOJ POSAO

Znamo da su vaše vozilo i njegov sadržaj u srcu vašeg poslovanja. Zato SecuriAlert, dostupan u aplikaciji FordPass Pro, pomaže poboljšati sigurnost vašeg vozila. 

Ako otkrije da su vrata otključana ili otvorena, čak i s duplim ključem, poslat će obavijest na vaš pametni telefon.

UDALJENI PRISTUP

Upotrijebite aplikaciju FordPass Pro za otključavanje vrata vašeg vozila, tako da možete uskočiti u taksi na ručak ili dopustiti nekome da uzme alat iz prtljažnika, znajući da je ostatak kombija siguran.

Samo pogledajte aplikaciju kako biste provjerili zaključavanje vozila u stvarnom vremenu za veću bezbrižnost.

ZAŠTITA OD KRAĐE

Thatcham alarm kategorije 1 je sofisticirani sustav koji se automatski aktivira kada je vozilo dvostruko zaključano i koji se oglasi glasnim alarmom u slučaju nasilnog ulaska, podizanja vozila ili ako senzori detektiraju kretanje u unutrašnjosti.

Tehnologija je također dizajnirana da spriječi neželjenu vuču.

AKTIVIRAJTE PAMETNU STRANU VAŠEG KOMBIJA

FordPass Pro stvoren je posebno za poboljšanje sigurnosti, produktivnosti i nadzor zdravlja vozila vaše tvrtke. 

Uparite aplikaciju s čak pet povezanih vozila kako biste sve svoje alate za upravljanje vozilom stavili na jedno mjesto. Pogledajte lokaciju i stanje svojih vozila na karti. 

Primajte upozorenja o stanju vozila kako biste povećali vrijeme rada te aktivirajte SecuriAlert da biste primili upozorenje kad god dođe do neovlaštene uporabe vašeg vozila.

SYNC 3. POGODNOST RADA BEZ RUKA

Ford SYNC 3 je vrhunski sustav koji vam omogućuje da ostanete povezani i kontrolirate svoj telefon, glazbu i navigacijski sustav. 

Kako bismo vam ponudili još intuitivniju navigaciju, možete birati između upotrebe glasovnih naredbi ili 8" zaslona u boji osjetljivog na dodir, koji prepoznaje geste poput stiskanja i širenja prstiju. 

Funkcija Live Traffic pomaže vam u izbjegavanju prometnih gužvi. Čak možete pogledati i popis obližnje restorane tako što ćete jednostavno reći: "Gladan sam".

KORISNI ODJELJCI ZA SKLADIŠTENJE POSVUDA

Novi Transit ima brojne praktične pretince. Lako dostupan pretinac nalazi se, primjerice, unutar ploče s instrumentima. 

Skriveni pretinac za rukavice koji se može zaključati dovoljno je velik da u njega stane A4 papir. Ispod sjedala  postoji koristan prostor za dragocjenosti.

Vrata vozila također su dizajnirana da optimiziraju prostor, s velikim pretincima koji se mogu koristiti za pohranu A4 bilježnice i boce od 2 litre.

UDOBNOST UZ PODESIVA I GRIJANA SJEDALA

Bez obzira koliko je vani hladno, uvijek je bolje ostati na toplom u vozilu. Dodatna grijana prednja sjedala omogućuju vam ugodan rad čak i zimi. 

Osim toga, s aplikacijom FordPass Pro možete pokrenuti vozilo na daljinu kako biste odmrznuli i zagrijali kabinu, tako da je spremno za vožnju čim ste i vi.

NAPAJANJE TAMO GDJE VAM TREBA

Ostali korisni elementi pružaju daljnju praktičnu podršku za radnu aktivnost, kao što su opcijske utičnice od 240 V unutar kabine, neprocjenjive ako trebate napuniti svoj mobilni telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj tijekom putovanja.

FORD EASY FUEL

Ova praktična tehnologija za jednostavno točenje goriva čini praktički nemogućim točenje pogrešnog goriva, jer se druga mlaznica ne prepoznaje. 

A budući da  je Ford Easy Fuel  sustav bez poklopca, prljavi čepovi goriva bit će stvar prošlosti.

SKLOPIVI BOČNI RETROVIZORI

Kako biste spriječili slučajno oštećenje, električno podesivi retrovizori se sklapaju kada zaključate automobil. 

Kada su sklopljeni, štite i integrirane pokazivače smjera.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford Transitu pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnike.