Udobnost i praktičnost

Od pametnih značajki, koje povećavaju mogućnosti, do naprednih tehnologija koje olakšavaju vožnju. Ford Transit je dizajniran da se s lakoćom nosi s bilo kojim poslom. S do 15,1 kubičnih metara prtljažnog prostora i podom prtljažnika od 4.217 mm, nema prevelikog posla.

Modem za povezivanje FordPass i aplikacija FordPass Pro rade zajedno kako bi ponudili razne povezane značajke. To uključuje mogućnost praćenja lokacije vašeg vozila putem vašeg telefona i primanje upozorenja o statusu vozila kako biste lakše upravljali održavanjem.

Budite mirni jer Novi Transit pokriven je 12-godišnjim jamstvom protiv korozije.

PRAKTIČNA BOČNA VRATA
Uz klizna vrata za bočni utovar, više ne morate brinuti o načinu utovara. 

Široka bočna vrata novog Transita Posao utovara čine još učinkovitijim. 
LAKŠI PRISTUP
Velika stepenica sa zaštitom od klizanja integrirana je u stražnji branik Transita, što olakšava ulazak u teretni prostor i olakšava ručne operacije utovara.
ZAŠTITA TERETA
Sidršišta za vezivanje tereta, koja su u skladu s DIN i ISO, postavljena su bočno, tako da ne zatrpavaju prostor za utovar. 
ZAKLJUČAVANJE NA 270 STUPNJEVA
Kako bi utovar i istovar bio lakši nego ikad, stražnja vrata mogu se zaključati na 270 stupnjeva.

Katadiopteri na unutarnjim kutovima vrata prtljažnika reflektiraju svjetlost, upozoravajući druge sudionike u prometu na prisutnost vozila.

Sada je čak i zatvaranje vrata prtljažnika postalo lakše, zahvaljujući otvorima za ispuštanje zraka koji vam omogućuju otpuštanje pritiska koji se stvorio unutar prostora za utovar.
POBOLJŠANA VIDLJIVOST
Na stražnjoj strani krova nalazi se snažno novo LED svjetlo koje vam omogućuje da nastavite raditi nekoliko sati nakon što padne mrak.

Ako baterija dosegne nisku razinu, sustav automatski gasi svjetlo kako biste mogli otići kući na kraju dugog dana. 

Svjetla prtljažnog prostora su standardna. Ako je potrebno, možete zatražiti i opciju LED rasvjete koja nudi veću svjetlinu. 
TREBATE VUĆI JOŠ JEDAN TERET?
Ako je za vaš posao potrebna kuka za vuču, možete zatražiti da se ugradi izravno u tvornici. 

A ako vam ikad zatreba kuka za vuču nakon kupnje vašeg vozila, jednostavno je zatražite kao dodatnu opremu i vaš Ford partner će je profesionalno ugraditi. 

U oba slučaja aktivirat će se značajka Trailer Stability Assist. A s verzijom nosivosti od 5 tona, imate ukupnu nosivost do 7 tona.
SUSTAV ODRŽAVANJA TRAKE
Lane Keeping Assist koristi prednju kameru za otkrivanje bilo kakvog neželjenog napuštanja voznog traka i intervencije upravljanja umjerenim momentom kako bi vas vratio u ispravan položaj.

Ako kotač dodirne traku ili rub kolnika, Lane Keeping Alert vibrira upravljač i prikazuje vizualno upozorenje. Tehnologija se automatski deaktivira pri brzinama ispod 64 km/h, a može deaktivirati i ručno.
ADAPTIVNI TEMPOMAT
Tempomat omogućuje postavljanje željene brzine vožnje i održavanje iste. 

Kada ugrađeni radarski senzor otkrije vozilo ispred, automatski usporava kako bi održao unaprijed postavljenu udaljenost, pa čak i gasi motor tijekom prometnih gužvi. 

Nakon što je cesta ponovno slobodna, sustav ubrzava i vraća brzinu koju ste odabrali.
INTELIGENTNA POMOĆ ZA BRZINU
Inteligentni limiter brzine s tempomatom pomaže vam kontrolirati brzinu dok ste usredotočeni na vožnju. 

Aktiviranjem prednje kamere, sustav moze automatski detektirati trenutno ograničenje brzine, prilagođavajući maksimalnu brzinu u skladu s tim.
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA
Bilo da se radi o znakovima uz cestu ili iznad, privremenim ili trajnim, sustav za automatsko prepoznavanje prometnih znakova može ih identificirati.

Simboli ograničenja brzine i znakovi zabrane pretjecanja prikazani su na ploči s instrumentima, upozoravajući vas na promjenu ograničenja.
UPOZORENJE NA KRIVI SMJER
Sustav upozorenja za vožnju unatrag koristi prednju kameru i informacije iz navigacijskog sustava kako bi utvrdio vozite li u suprotnom smjeru. 

Ako vozite u krivom smjeru, sustav daje vizualne i zvučne signale kako bi vas mogao zaustaviti i ispraviti smjer.
OBAVIJEST O GUBITKU TLAKA U GUMAMA
Ako tlak u jednoj ili više guma padne tijekom vožnje, sustav za nadzor tlaka u gumama odmah vas upozorava na prisutnost probušene gume paljenjem lampice upozorenja na instrument tabli. 

Osim toga, FordPass Pro može nadzirati do pet vozila i slati upozorenja o status vozila izravno na vaš mobitel, tako da znate ima li neko od njih gubitak tlaka u gumama.
PARKIRANJE BEZ STRESA I OLAKŠANA VOŽNJA UNAZAD
Poluautomatski sustav parkiranja novog Transita olakšava manevre upravljanja prilikom parkiranja. Dostupna na modelima s automatskim mjenjačem, ova pametna tehnologija čini parkiranje lakšim nego ikad. 

Nakon aktivacije jednostavno odaberite stranu ceste na kojoj želite tražiti parking. Kada sustav otkrije prikladno parkirno mjesto, automatski uključuje upravljanje dok vi kontrolirate samo gas, mjenjače i kočnice. Nova kamera za stražnji pogled postavljena je na vrh novog Transita kako bi omogućila bolji pregled svega iza vozila. 

Integrirani zaslon u središnjoj konzoli pruža puni pregled, a sustav prikazuje virtualne linije kako bi vam pomogao pri parkiranju čak i u najužim mjestima. Kamera se automatski aktivira kada uključite mjenjač za vožnju unatrag.
ADITIV ZA SMANJENJE ONEČIŠĆENJA
Sustav selektivne katalitičke redukcije koji koristi AdBlue® - tekućinu na bazi ureje/vode za pretvaranje emisija dušikovih oksida u ispušnim plinovima u dušik i vodu - ima filter čestica koji smanjuje emisiju krutih čestica iz ispušne cijevi vozila za više od 99%.

Kako bi ispravno radio, AdBlue® spremnik vašeg Ford EcoBlue dizelskog motora mora biti napunjen AdBlue® otopinom. 

Kada razina tekućine postane preniska, ovaj sustav će vas obavijestiti svjetlosnim signalom na upravljačkoj ploči, a obavijesti možete dobiti i na mobilni telefon putem  FordPass Pro aplikacije.
POMAŽE VAM VOZITI UČINKOVITIJE
Inovativni sustav Ford EcoGuide kontinuirano procjenjuje utjecaj stila vožnje na potrošnju goriva. Sustav analizira brzinu, promjenu stupnjeva prijenosa, kočenje, kao i broj obavljenih kratkih i dugih putovanja. 

EcoGuide vam zatim vraća te informacije putem zaslona nadzorne ploče. Cilj je potaknuti vas na učinkovitiju vožnju, smanjiti potrošnju goriva i uštedjeti novac tijekom životnog vijeka vozila. 
KONTROLA UBRZANJA ZA EKONOMIČNIJU VOŽNJU
Ova inovativna opcija reguliraubrzanje Ford Transita prema razini opterećenja vozila. 

Posljedično, razumno je očekivati smanjenje potrošnje goriva do 15%, ovisno o stilu vožnje. 

Ova tehnologija smanjuje razinu istrošenosti motora, kočnica i guma, zajedno s ostalim komponentama.
AKTIVIRAJTE PAMETNU STRANU VAŠEG KOMBIJA
FordPass Pro stvoren je posebno za poboljšanje sigurnosti, produktivnosti i nadzor zdravlja vozila vaše tvrtke. 

Uparite aplikaciju s čak pet povezanih vozila kako biste sve svoje alate za upravljanje vozilom stavili na jedno mjesto. Pogledajte lokaciju i stanje svojih vozila na karti. 

Primajte upozorenja o stanju vozila kako biste povećali vrijeme rada te aktivirajte SecuriAlert da biste primili upozorenje kad god dođe do neovlaštene uporabe vašeg vozila.
SYNC 3. POGODNOST RADA BEZ RUKA
Ford SYNC 3 je vrhunski sustav koji vam omogućuje da ostanete povezani i kontrolirate svoj telefon, glazbu i navigacijski sustav. 

Kako bismo vam ponudili još intuitivniju navigaciju, možete birati između upotrebe glasovnih naredbi ili 8" zaslona u boji osjetljivog na dodir, koji prepoznaje geste poput stiskanja i širenja prstiju. 

Funkcija Live Traffic pomaže vam u izbjegavanju prometnih gužvi. Čak možete pogledati i popis obližnje restorane tako što ćete jednostavno reći: "Gladan sam".
KORISNI ODJELJCI ZA SKLADIŠTENJE POSVUDA
Novi Transit ima brojne praktične pretince. Lako dostupan pretinac nalazi se, primjerice, unutar ploče s instrumentima. 

Skriveni pretinac za rukavice koji se može zaključati dovoljno je velik da u njega stane A4 papir. Ispod sjedala  postoji koristan prostor za dragocjenosti.

Vrata vozila također su dizajnirana da optimiziraju prostor, s velikim pretincima koji se mogu koristiti za pohranu A4 bilježnice i boce od 2 litre.
UDOBNOST UZ PODESIVA I GRIJANA SJEDALA
Bez obzira koliko je vani hladno, uvijek je bolje ostati na toplom u vozilu. Dodatna grijana prednja sjedala omogućuju vam ugodan rad čak i zimi. 

Osim toga, s aplikacijom FordPass Pro možete pokrenuti vozilo na daljinu kako biste odmrznuli i zagrijali kabinu, tako da je spremno za vožnju čim ste i vi.
NAPAJANJE TAMO GDJE VAM TREBA
Ostali korisni elementi pružaju daljnju praktičnu podršku za radnu aktivnost, kao što su opcijske utičnice od 240 V unutar kabine, neprocjenjive ako trebate napuniti svoj mobilni telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj tijekom putovanja.
FORD EASY FUEL
Ova praktična tehnologija za jednostavno točenje goriva čini praktički nemogućim točenje pogrešnog goriva, jer se druga mlaznica ne prepoznaje. 

A budući da  je Ford Easy Fuel  sustav bez poklopca, prljavi čepovi goriva bit će stvar prošlosti.
SKLOPIVI BOČNI RETROVIZORI
Kako biste spriječili slučajno oštećenje, električno podesivi retrovizori se sklapaju kada zaključate automobil. 

Kada su sklopljeni, štite i integrirane pokazivače smjera.

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašem novom Ford Transitu pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnike.