Ford Kolumne

Ford kao izdavač: 

Baby boomeri ...i jedan mali X

Ford Hrvatska odlučio se na sasvim drugačiji pristup za jedan automobilski brand, a sve kako bismo pogodili interese odnosno zabavili i onu malo više iskusniju publiku objavljivanjem različitih kolumni kroz koje će nas provesti troje sasvim različitih kolumnista, osobe koje dolaze iz skroz različitih svjetova i koje će čitateljima pokušati približiti neka vlastita razmišljanja:

Tihomir Ivka

G. Tihomir Ivka, koji se uz nekoliko tisuća preslušanih ploča, CD-ova i tko zna koliko odgledanih filmova – uspješno se bavi tim poslom već kroz „nekoliko generacija“. Tihomir planira preispitivati mladenačke stavove, je li nešto bilo dobro, a zapravo je bilo pretenciozno i obratno.

Jadranka Kosor

Naša kolumnistica, osoba je koja je u svojoj karijeri bila mnogošto, iako je prije svega pamtimo po njenoj javnoj roli koja nas je polarizirala jer to je nekako i sudbina političara u svakom slučaju – gđa Jadranka Kosor, prva Premijerka u Republici Hrvatskoj. Hoće li nam napisati puno više nego što inače „zagrebe“ u onih 280 znakova?

Zoran Čutura

Posebno smo ponosni na činjenicu kako smo jednog silno zanimljivog čovjeka s dvije brilijantne karijere u samo jednom životu uspješno „vratili“ iz spisateljske mirovine nakon nemalo nagovaranja. Riječ je g. Zoranu Čuturi, nekima poznatiji i kao Dečec, pisat će nam o izazovima sporta ali i pokojem putovanju

Čitajte nas na tjednoj bazi

Ponedjeljak 15.11.2021

Popunjavanje programa

Znate kako to već ide, susreli ste se s popunjavanjem televizijskog programa nekim prastarim snimkama prastarih utakmica, morali ste se susresti. Neko, recimo, ljepljivo i ljigavo nedjeljno poslijepodne, pa još uz to i neka obljetnica rođenja ili smrti, a urednička pretpostavka je da će gledatelji ugodnije probavljati obiteljski ručak uz neku veličanstvenu pobjedu veličanstvenog kluba ili veličanstvene reprezentacije otprije dvadeset do četrdeset godina.

Ponedjeljak 22.11.2021

O Twitteru (a zapravo o novopronađenoj slobodi govora)

Na Twitter sam, pomalo iznenada, došla u vremenima kad se moj dugogodišnji politički angažman počeo gasiti jer mi je trebao još taj neki javni prostor osobne slobode, mjesto na kojem bih mogla govoriti o politici, životu i iskustvu, a biti sigurna da me netko i čuje.

Petak 26.11.2021

Reptili među nama 

Vrijeme pandemije je i vrijeme plasiranja teorija zavjere – uvijek dobrodošlo osvježenje u javnom prostoru, prekrcanom ljudima s kojima ne bih ni kavu popio, i prešao bih na drugu stranu ulice da ih vidim uživo.

Ponedjeljak 29.11.2021

Gdje si bio '91?

Iz (starijih) generacije koje su je doživjele i preživjele, rijetko tko ostaje ravnodušan kad mu se spomene 1991. godina. Emocije su i nakon 30 godina jake, podvojene, pozitivne na način da su pomiješane s ponosom ili samo negativne. Ništa čudno, ovo je zemlja koja još nije smogla snage, volje i pameti da se pomiri s četrdeset i prvom, gdje će s devedeset i prvom.

 

Ponedjeljak 13.12.2021

Najava kolumne

Uskoro vas očekuje nova kolumna gđe. Jadranke Kosor

PROČITAJTE KOLUMNU 13.12.